1. Home
  2. Vesti
  3. Izabrani automobili godine u Srbiji za 2018. godinu.
Izabrani automobili godine u Srbiji za 2018. godinu.
1

Izabrani automobili godine u Srbiji za 2018. godinu.

1.24K
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon tri zvanična test dana koji su održani u Vršcu, i brojnih dodatnih test vožnji, žiri Asocijacije automobilskih novinara obavio je finalno ocenjivanje kandidovanih automobila.

Najbolje automobile u Srbiji za 2018., birao je žiri od sastavljen od 13 specijalizovanih automobilskih novinara (među kojima je i urednik naše redakcije), koji su ocenjivali 15 najvažnijih karakteristika svih automobila. Najbolji automobili u Srbiji odabrani su u četiri kategorije, rezultati su sledeći:

Kategorija do 15.000 evra:

  1. Volkswagen Polo – 133 poena
  2. Dacia Duster – 124 poena
  3. Opel Crossland X – 114 poena

Kategorija preko 15.000 evra:

  1. Mercedes-Benz S klase – 155 poena
  2. Opel Insignia – 133 poena
  3. Nissan X-Trail – 120 poena

Kategorija SUV/krosover:

  1. Volvo XC60 – 134 poena
  2. Alfa Romeo Stelvio – 118 poena
  3. Nissan X-Trail – 113 poena.

Kategorija „Best Buy“:

  1. Opel Crossland X – 146 poena
  2. Dacia Duster – 131 poen
  3. Ford Fiesta 117 poena

Svi pobednici po klasama i nosioci titula Automobila godine 2018, biće izloženi na štandu Asocijacije automobilskih novinara Srbije u hali 1, na BG Car Show-u koji počinje u četvrtak 22. marta.

 

(1244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan

VW Polo potpuno zasluženo; Duster, takođe. Pobeda S klase i nije iznenađenje. Koji Opel Crossland košta manje od 15 hiljada, da li je to cena za zaposlene u nekoj od kuća, ili svaki kupac može da naruči primerak sa nižom cenom? Još veće iznenađenje je odsustvo Civica sa liste best buy, kao i plasman X3, koji je, obrni okreni, najmanje jednako dobar kao XC60. Deluje kao revanšizam prema distributeru koji nema veze sa automobilima. Nisam nigde uspeo da pronađem koji su kriterijumi za glasanje, niti kako su u konkretnim kategorijama ocenjivanja prošli pojedini modeli. A tek po članovima žirija, naučna… Pročitaj više »