1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nissan Hyper Force je električni GT-R sa snagom od jednog megavata
Nissan Hyper Force je električni GT-R sa snagom od jednog megavata

Nissan Hyper Force je električni GT-R sa snagom od jednog megavata

701
1
Podelite sa prijateljima:

Pre šesnaest godina, Nissan je predstavio serijski model GT-R R35 na Salonu automobila u Tokiju. Mnogo puta u zadnje vreme pominjani Japan Mobility Show jeste događaj koji je izabran da nagovesti potencijalnu budućnost popularne Godzile. Pred vama je Hyper Force, spektakularni „električar“ sa ultra-agresivnim stilom.

Da budemo precizni, Nissan ne navodi eksplicitno da je ovo potpuno električni koncept R36, ali silueta i četvorostruka zadnja svetla pokazuju da Hyper Force ima GT-R-ov DNK ispisan svuda po sebi. U stvari, belo i crveno osvetljene sekcije na prednjoj strani pokazuju futurističku interpretaciju Nissanovog vodećeg sportskog automobila. Iz daleka, ti pikseli izgledaju kao namerno zamagljeni logotip GT-R.

Dramatično stilizovana karoserija ima kanarde i otvore za ventilaciju na električni pogon na prednjim branicima, dok se na zadnjem delu nalazi ogromno krilo koje je verovatno vidljivo sa Meseca. Ta vrata okrenuta ka nebu su masivna, kao i zadnji difuzor koji drži Hyper Force zalepljenim za put. Izgled dodatno ističu kovane ugljenične felne.

Što se tiče enterijera, osećaj je kao video igrama sa obiljem LED dioda. Pošto je Nissan zamislio koncept kao mašinu usmerenu na stazu (otuda i brisač na sredini vetrobranskog stakla), on zamenjuje okrugli volan trkačkim jarmom.

Vozač i suvozač sede na ugaonim sedištima sa odličnom bočnom podrškom i nečim što liči na školjku od ugljeničnih vlakana. Kao da je potrebno još dokaza da je ovo prerušeni GT-R, Nissan je opremio Hyper Force sa dva načina vožnje: R (trkački) i GT (grand touring). Prilično očigledno, zar ne?

Hyper Force ima čvrste baterije i motore ukupne snage 1.000 kW iliti 1.360 konjskih snaga. Nissan pominje da se električni superautomobil može pohvaliti  sistemom e-4ORCE, što je marketinški žargon za pogon na sva četiri točka zahvaljujući prednjim i zadnjim motorima.

Ostale specifikacije tek treba da budu objavljene, iako hedap ekran pokazuje 320 km/h na jednoj od zvaničnih slika.

AutoRepublika

(701)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Betmene, jeli auto tvoj.? 🤔