1. Home
  2. Prezentacije
  3. Honda osvežila model Passport za 2022. godinu
Honda osvežila model Passport za 2022. godinu
4

Honda osvežila model Passport za 2022. godinu

255
4
Podelite sa prijateljima:

Hondin ulazak u kategoriju krosovera srednje veličine na američkom tržištu, koji se dogodio s modelom Passport nije prošao baš najbolje. Da li je problem bio visoka cena automobila, ili možda to što je samo skraćena verzija većeg modela Pilot, to ne znamo, ali protekle godine je isporučeno tek 39.567 jedinica. Radi poređenja, Ford Edge, Chevrolet Blazer i Nissan Murano se mogu pohvaliti tri puta većom brojkom, pa je japanski proizvođač vozila odlučio da nešto uradi povodom toga.

Za 2022. godinu je Passport dobio svoje prve dizajnerske izmene, više tehnologije i proterenski paket opreme nazvan TrailSport.


Većina stilskih novina su precrtane sa pikap kamioneta zvanog Ridgeline, a koji je predstavljen još pre nekoliko meseci. Izvršene modifikacije ovom krosoveru daju značajno agresivniji izgled. Kamionet nije baš uspeo da osvoji srca kupaca, mada je razlog druge prirode, ali smatramo da samo može da pomogne Passportu.

To se odnosi na nove farove, izmenjene branike i nekoliko različitih stilova maske hladnjaka i felni. Najviše pažnje privlači spomenuti TrailSport sa kojim se Honda nada napraviti imidž u svetu terenskih vozila. Takav paket donosi nekoliko dizajnerskih izmena, kao što su mračna maska hladnjaka i branici, 18-inčne felne i nekoliko znački.

Enterijer stiže sa kožnim sedištima, 8,0-inčnim monitorom i povezivanjem mobilnog telefona preko funkcija konektivnosti Apple CarPlay i Android Auto. Honda je posebno ponosna i na nove bezbednosne mere koje su sada deo standardne opreme.

Pored već onoga šta smo očekivali, kao što su silna upozorenja u slučaju opasnosti, Passport se može pohvaliti i s dodatnim elektronskim anđelima koji brinu o dešavanju na zadnjim sedištima, pa čak i u prtljažniku ukoliko vlasnik tamo vozi kućnog ljubimca.

Naravno, TrailSport donosi i mnoga mehanička unapređenja kao što su viši klirens, zaštitu ispod vozila i pogon na sva četiri točka. Uz sve to, menjačka kutija nudi kraće prenosne odnose, što daju novu notu upotrebljivosti SUV-a na težim terenima.

Honda napominje da će paketi opreme biti Sport, EX-L, Touring, Elite i spomenuti TrailSport, dok su Sport i Touring eliminisani. EX-L i Elite su dostupni i sa novim 20-inčnim felnama.


Svi Passporti se mogu naručiti samo sa atmosferskim 3,5-litarskim motorom sa šest cilindara koji razvija 280 „konja“ i maksimalnih 355 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje ili pak na sva četiri točka, i to preko devetostepenog automatskog menjača.

Osveženi Passport stiže u izložbeno-prodajne salone Amerike početkom naredne godine, a početna cena od 32.790 dolara se ne bi trebalo izmeniti u većoj meri.

AutoRepublika

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Auh, pa „ovo“ se prodaje dobro kao da je 500L …
Meni lično ovo lepše izgleda od CRV-a. Pre i posle ovog redizajna.

Zsphere

Sa zadnje strane izgleda kao neki Ssangyongg

Iznogud

Gabor žešći. Nego, dje mi onaj Jenki da mi objasni zašto su svi automobili puno jeftiniji u Americi nego u Evropi. Jebote, onaj vlaški dumpster košta 22k€.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud
Lazar

pre svega u USA se cene izražavaju bez poreza , dok je kod nas obavezno izražavanje cena sa porezom, tako da je tu već obrzaloženo oko 20% razlike koja se laički vidi u kafanskim pričama 🙂

Izmenjeno 2 godine pre od strane Lazar