1. Home
  2. Vesti
  3. Disney proslavlja prvi navršeni vek specijalnim Hyundaijevim Ioniqom 5
Disney proslavlja prvi navršeni vek specijalnim Hyundaijevim Ioniqom 5
3

Disney proslavlja prvi navršeni vek specijalnim Hyundaijevim Ioniqom 5

143
3
Podelite sa prijateljima:

Hyundai se pridružuje proslavi Disneyeve stogodišnjice sa specijalnim izdanjem jednog svog popularnog modela. Nakon što se prvi put pojavio kao koncept na sajmu automobila u Njujorku 2023, Ioniq 5 Disney100 Platinum Edition stigao je kao serijski model tokom Plesa sa zvezdama.

Električni krosover je rezultat partnerstva između južnokorejskog proizvođača automobila i kompanije Walt Disney. Neki od ekskluzivnih detalja koje automobil dobija uključuju mat spoljašnju završnu obradu Gravity Gold, točkove koji crpe inspiraciju iz sveta „Diznija“, spoljašnje oznake i logotipe sedišta Disney100, traku za prednja i zadnja vrata inspirisanu „Diznijem“ i ekran dobrodošlice sa „Diznijevim“ temama pri pokretanju motora.

Upoređujući serijski model sa konceptom, nazire se jedan, može se reći veliki nedostatak. Disney100 Platinum Concept je imao ekrane lampi koji su stvarali svetlucave animacije preko farova i zadnjih svetala, a ta karakteristika nedostaje u konačnoj verziji. Koncept je takođe imao dodatnu „piksi prašinu“ urezanu u nebo, a sinhronizovana unutrašnja svetla su pružala posebnu svetlosnu emisiju u više boja.

Vozilo ograničene proizvodnje trebalo bi da bude u prodaji početkom 2024. godine, a Hyundai planira da sastavi samo 1.000 jedinica. Automobil je deo Hyundaijeve opsežne integrisane marketinške kampanje od 360 stepeni, koja uključuje oglašavanje, iskustvene događaje, novi sadržaj i „merchandising“, a sve je dizajnirano da proslavi Diznijevu stogodišnjicu. Disney100 je jednogodišnja proslava koja će fanovima i porodicama svih uzrasta pružiti priliku da ponovo prožive svoje uspomene sa Disneyem i kreiraju nove dirljive priče, kažu dve kompanije.

„Disneyeva saradnja sa Hyundaijem na Ioniqu 5 Disney100 Platinum Edition demonstrira blisko, kreativno partnerstvo između naša dva brenda“, komentariše Endru Mesina, viši potpredsednik prodaje u kompaniji Disney. „Dok slavimo sto godina kompanije Walt Disney, nastavljamo da pokazujemo našu moć lidera u sadržaju i kako brendovi mogu biti deo nečeg divnog pored nas.

Kao završnu napomenu, Hyundai trenutno radi na osveženoj verziji Ioniqa 5. Prve špijunske fotografije iz avgusta pokazale su minimalne vizuelne revizije spolja. Ne zna se da li će restilizacija biti dopunjena poboljšanjima ispod kože, ali izgleda da će trenutni raspon opcija baterija ostati nepromenjen. U julu, Hyundai je takođe predstavio performantni Ioniq 5 N.

AutoRepublika

(143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Juče u roku od samo 5 minuta videh dva Ioniq-a „na taksiju“.
Sa jedne strane, zbog obilja prostora, savršen EV za taksi službu.
Opet, zbog bogatstva opreme, mislim da je na neki način čak i greh da se to koristi za taksi.

MRN

Ima ih, ali, slabo, čini mi se