1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. BMW M3 CS na sceni (galerija)
BMW M3 CS na sceni (galerija)

BMW M3 CS na sceni (galerija)

378
0
Podelite sa prijateljima:

BMW širi svoj performantni portfolio. Inicijalni uspeh M4 CS je izrodio drugi model sa istim sufiksom: M3 CS. Kao i „brat“ s dvoje vrata i M3 CS je brži, lakši i dolazi u ograničenoj seriji.

Ispod haube se nalazi poznati 3,0-litarski, redni šestocilindarski biturbo sa 458 ks i 600 Nm. To je 28 konja više u odnosu na standardni M3, kao i 10 odsto više obrtnog momenta. Sa više snage i 50 kilograma manje, sprint do stotke je spušten na 3,8 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 280 km/h.

Da bi se nosio sa svom tom snagom, M3 CS je opremljen nekim dodatnim komponentama. Dvostruka sportska izduvna grana sa četiri završetka je instalirana, a njom upravlja sistem zakrilaca u zavisnosti od režima vožnje. Vozači mogu da biraju između Comfort, Sport i Sport+ postavki, u koje su uključena i različita podešavanja amortizera.

Menjač je provereni sedmostepeni s dvostrukom spojnicom, uparen sa elektronski kontrolisanim Active M diferencijalom s ograničenim proklizavanjem. BMW je potvrdio da se iste komponente dobijaju u M3 Competition Package, ali u slučaju M3 CS one su još performantnije.

M3 CS leži na kompletu lakih, kovanih naplataka, inspirisanih M4 trkačima iz DTM serije. Naravno, tu su Michelin Super Sport pneumatici, dimenzija 265/35 R19 napred i 285/30 R20 pozadi. Karbon-keramičke kočnice su opcione.

Biće proizvedeno samo 1.200 primeraka ovog atraktivnog „Bimmera“.

(378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments