1. Home
  2. Vesti
  3. BMW stavio u karantin 150 zaposlenih zbog koronavirusa
BMW stavio u karantin 150 zaposlenih zbog koronavirusa
6

BMW stavio u karantin 150 zaposlenih zbog koronavirusa

300
6
Podelite sa prijateljima:

Jedan od zaposlenih u Minhenu pozitivan na koronavirus.

COVID-19 je tehnički termin za koronavirus, a svi znamo o čemu se zapravo radi. Sudeći po podacima Svetske zdravstvene organizacije iz 2. marta, potvrđeno je 88.948 slučajeva u 64 zemlje, s tim što se u međuvremenu stanje nešto  pogoršalo. Među dotičnim zemljama je i Nemačka. To znamo jer je SZO izlistala 129 potvrđenih slučajeva u toj zemlji, a ono što je nama interesantno je da je jedan od njih zaposleni u BMW-u, u Minhenu.

Sudeći po izveštaju, zbog zaražene osobe, BMW je sugerisao zaposlenima, kojih je u dotičnom sektoru 150, da ostanu kod kuće u karantinu dve nedelje. Inficirana persona radi u centru za istraživanje i razvoj i navodno je u kontaktu sa oko 150 drugih ljudi. Kako je konkretno zaposleni u BMW- došao u kontakt s virusom, nije poznato, jer u poslednje vreme nije nikuda putovao van Nemačke.

Za sada, ovo je jedini slučaj infekcije nekog BMW-ovog radnika koronavirusom u sedištu u Minhenu. Naravno, pogođeno okruženje je zatvoreno i dezinfikovano, dok sam rad BMW-a nije ugrožen pretnjom od virusa. Inficirana osoba se oseća dobro, u Nemačkoj nema zabeleženih smrtnih slučajeva, dok su zaključno s 2. martom u svetu zabeležena 3.043, s tim što se ogromna većina odnosi na Kinu (2.915). U odnosu na broj potvrđenog broja zaraženih, stopa smrtnosti za sada iznosi 3,4 odsto.

Ipak, zloglasni virus je uspeo da „ukine“ Salon automobila u Ženevi, jedan od najvećih i s najvećim kontinuitetom na svetu.

Sada pažnju prebacujemo na Auto šou u Njujorku, koji bi trebalo da bude održan početkom aprila.

AutoRepublika

(300)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Bmw Republika,bolje pristaje ….da ne plaćaju džaba.
Uostalom, Minhen je navodno epicentar zaraze u njemackoj. I evropi .

J4ZZER

Kao da radnici Alfa Romea, Ferrarija, Maseratija, Fiata, Lancie (sva tri radnika) nisu ljudi, oni mogu i od ebole da se razbole 🙂 a ovaj iz BMWa kad kihne, odmah vest na AR 🙂

moron

🙂

Lala

Nije me strah za njih, pokriće sve potrebe za karavanima u Srbiju.

Pošto su juče obelodanili na sajtu da je isporučen 1.karavan, očekujem da će prodaja u R.Srbiji zabeležiti rast od makar 100% u odnosu na rezultate koji je direktor izneo ( a to je da prodaju između 0 i 2 )

s mile

lepo je biti prvi u nečemu, pa kada se dogodine objavi statistika o velikom skoku prodaje BMW karavana…. min 300%…. biće to u vestima… 😉

moron

Ovu vest su preneli svi. Pa i B92. Zar je AR vlasnik i B92? 🙂