1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski licencni Mercedes će do kraja godine lansirati četiri nova modela na rusko tržište
Kineski licencni Mercedes će do kraja godine lansirati četiri nova modela na rusko tržište
1

Kineski licencni Mercedes će do kraja godine lansirati četiri nova modela na rusko tržište

1.77K
1
Podelite sa prijateljima:

Rusko tržište automobila, uključujući i segment komercijalnih vozila, pretrpelo je značajne promene poslednjih godina. Konkretno, proizvodi različitih kineskih brendova postali su traženiji, uključujući kamione marke Beiben. Teški kamioni su zastupljeni na ruskom tržištu od 2005. godine, a u bliskoj budućnosti brend namerava da značajno proširi lokalnu liniju.

Osnovan 1988. godine, Beiben Truck (zvanično Baotou Beiben Heavy-Duty Truck Co) je deo kompanije China North Industries Corporation (Norinco), sa sedištem u Baotouu, Kina. U okviru sporazuma sa nemačkim koncernom, proizvođač ima pravo da koristi Mercedesove tehnologije u proizvodnji svojih kamiona.

Beiben Truck trenutno proizvodi preko trideset modela kamiona i više od deset vrsta specijalne opreme. Istovremeno, proizvodni kapacitet preduzeća je dizajniran da proizvodi do 60- hiljada primeraka godišnje. Proizvodi ovog kineskog brenda isporučuju se u više od 75 zemalja širom sveta.

Zvanični prodavac kamiona Beiben u Centralnom federalnom okrugu Ruske Federacije, Avtotrans LLC, nedavno je održao događaj za kupce, tokom kojeg su objavljeni neposredni planovi kineskog brenda za rusko tržište. Kompanija očekuje da će prodaja komercijalnih vozila Beiben Truck u Ruskoj Federaciji do kraja 2023. godine iznositi dve hiljade jedinica. Prema planu, sledeće godine diler će moći da proda oko 6-7 hiljada kamiona.

„Na ruskom tržištu postoji povećana konkurencija među kineskim proizvođačima koji su ovde zastupljeni“, komentariše direktor prodaje Avtotransa Viktor Grekov. On veruje da će kompanija moći da ostvari svoje ciljeve nudeći „pouzdan i kvalitetan proizvod” i uzimajući u obzir „obezbeđivanje sveobuhvatne korisničke podrške”.

Aktuelna linija modela kamiona koje nudi Avtotrans uključuje dva tegljača Beiben sa rasporedom točkova 4×2 i 6×4. To su Beiben 1848 i Beiben 2648. Kompanija je objasnila da su ovi kamioni opremljeni motorima marke Weichai, koji dolaze u kompletu sa menjačima Fast Gear i osovinama Beiben, razvijenim zajedno sa Mercedes-Benzom. Garancija na sve je u trajanju od tri godine ili 400 hiljada kilometara, zavisno od toga šta pre istekne.

U bliskoj budućnosti, ruska linija Beibena će se proširiti: do kraja ove godine kineska kompanija planira da sertifikuje i lansira četiri nova komercijalna modela na lokalnom tržištu. U pripremi su za prodaju kamionski tegljač sa rasporedom točkova 6×6, kamion (4×2) na tečni prirodni gas, kao i kiper (6×6) i šasija (6×6, 6×4 i 8×4) za razne nadogradnje i proizvodnju manipulatorskih kranova, opreme za izgradnju puteva, kamiona sa mešalicom, kombinovanih mašina za puteve…

AutoRepublika

(1774)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Sve u svemu tržište cvjeta…