1. Home
  2. Vesti
  3. BMW obustavio isporuke nekih modela zbog problema s menjačem
BMW obustavio isporuke nekih modela zbog problema s menjačem
1

BMW obustavio isporuke nekih modela zbog problema s menjačem

295
1
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač luksuznih automobila, kompanija BMW je izdala bilten sa servisnim informacijama koje se tiču nekoliko modela iz palete plavo-bele marke. U njemu se navodi da su uočeni izvesni problemi na menjačkim kutijama, odnosno u vezi mehatronike transmisije. Termin mehatronika se inače upotrebljava da se opiše tehnologija koja kombinuje elektroniku i mašinstvo. Dakle, žarište novootkrivenog problema je u oblasti jedinice koja prima elektronske signale i konvertuje ih u hidrauličnu snagu koja je nužna da bi menjačka kutija radila.

Prekid isporuka je stupio na snagu 28. septembra i tiče se vozila sklopljenih između 23. januara i 15. juna ove godine. Konkretno su navedeni sledeći modeli i kodne oznake istih: M5 (F90), M8 Convertible (F91), M8 Coupe (F92), M8 Gran Coupe (F93), X5 M (F95), X6 M (F96), X3 M (F97), X3 (G01), X4 (G02), X5 (G05), X6 (G06), Serija 8 kao kabriolet (G14), Serija 8 kao kupe (G15), Serija 8 kao Gran Coupe (G16), Serija 3 (G20), Serija 4 kao kupe (G22), Serija 4 kao kabriolet (G23) i kao Gran Coupe (G26), Z4 (G29), Serija 5 (G30) i konačno M3 (G80).

Distributeri su posavetovani da ne isporučuju automobile iz navedenih linija ponude, sve dok se ne izvrši nužna korektivna intervencija. Konstruktor je naznačio da se opaska odnosi i na nova, ali na korišćena vozila iz ovih serija. Ipak, ne očekuju se zastoji u isporukama novih vozila jer će ona iz fabrike do trgovaca dolaziti s ispravljenom greškom.

Detaljniji pogled na listi donosi čuđenje što je M3 na njoj, ali ne i M4 (G81 i G83 – kupe i kabriolet). Može se zaključiti da su samo pojedini kontingenti izašli s greškom. Uzgred još da kažemo da je proizvodnja automobila kodnih oznaka G30 i F90 već obustavljena imajući u vidu da je debitovao sedan osme generacije iz Serije 5.

AutoRepublika

(295)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Znači, ima vozila iz M serije, a i izvan nje, pri čemu jedni i drugi koriste različite vrste menjača.