1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac debituje sa novim oznakama za motore
Cadillac debituje sa novim oznakama za motore
0

Cadillac debituje sa novim oznakama za motore

187
0
Podelite sa prijateljima:

General Motorsova premijum divizija Cadillac je najavila da će, počev od 2020. godine, na gotovo svim svojim vozilima debitovati sa novim oznakama koje će predstavljati maksimalni obrtni moment motora koji koriste.

Iz kompanije kažu da će kupci na taj način imati bolje razumljevanje u pogledu snage različitih modela proizvođača. Reč je trocifrenom broju koji će se nalaziti na zadnjem delu vozila, a kako agregati postaju sve manji po pitanju zapremine, Cadillacov predsednik Stiv Karlisl veruje da je maksimalni obrtni moment upravo cifra koja najbolje ukazuje na pravu snagu motora.


Ono šta ipak predstavlja iznenađenje jeste podatak da će brojka biti isazana u njutnim metrima, što ipak nije računica koju Amerikanci koriste. „Jenkiji“ su jedni od retkih nacija na svetu koja se još uvek oslanja na „pound-feet“, ali Cadillac ipak osnovano smatra da je „Nm“ ipak jedinica koja je poznatija u globalnim razmerama.

Prvi automobil sa takvom oznakom će biti novi model XT6. Ovaj krosover će imati broj „400“ na vratima prtljažnika, iako on ostvari razvija „samo“ 367 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Cadillac će zaokružiti cifru na sledeći „okrugli“ broj na svakih 50 jedinica. Jedini modeli koji neće koristiti ovu strategiju će biti sportske „V“ verzije.

Veruje se da je američki proizvođač našao inspiraciju u nemačkom Audiju, koji ima sličnu strategiju u Evropi. Međutim, nemački automobili ne koriste strategiju u Americi pa će Cadillac, barem na početku, biti jedinstven.

AutoRepublika

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments