1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kolesa anticipiraju izgled nove Škode Kodiaq
Kolesa anticipiraju izgled nove Škode Kodiaq
1

Kolesa anticipiraju izgled nove Škode Kodiaq

1.61K
1
Podelite sa prijateljima:

Premijera novog krosovera iz Češke Republike stiže za koji dan, već 4. oktobra i iz te kompanije su već objavili prvi crtež noviteta, pa je to olakšalo posao nezavisnim render majstorima ruskih Kolesa. Evo njihovog dela.

Prva i za sada jedina generacija Kodiaqa je lansirana u jesen 2016. godine. Postala je takva kakvom je poznajemo na temelju koncepta zvanog VisionS, a koji je prikazan na Salonu automobila u Ženevi par meseci ranije. Restilizovana varijanta je debitovala u aprilu 2021. godine, i otprilike to je ono što je nužno znati pre upoznavanja s drugim naraštajem popularnog SUV-a.

Šta smo videli na crtežu i prototip vozilima, a što je uvažio stilista ruske redakcije. Pa, Kodiaq će dobiti skoro uspravnu višeugaonu rešetku hladnjaka, dok će zadržati osobene dvodelne prednje svetlosne grupacije. Ipak, ti elementi će biti lako preoblikovani.

Na tizerima se da zapaziti novi odbojnik sa širim usisnicima vazduha pri dnu i uspravnim dekorativnim umecima duž ivica. Posmatran s boka, novitet privlači pažnju reljefom u donjoj zoni vrata, kao i kontrastnim trimom na zadnjim stubovima, koji će moći biti crni ili srebrni. Najviše primetna promena na zadnjem kraju vozila s povišenim odstojanjem od tla dolazi u vidu originalnih signalnih grupa u obliku slova C, uz mostić na dnu. Netipično rešenje za korporativni stil Škode…

Novi Kodiaq će počivati na ažuriranoj platformi MQB Evo, i ona je nedavno iskorišćena i za model treće generacije iz društva Volkswagen. Jasno, pišemo o Tiguanu. Dužina noviteta je uvećana za 61 milimetar pa vozilo meri 4.758 mm, ali je istovremeno došlo i do sniženja i suženja Kodiaqa. Ubuduće će po tim osama Kodiaq meriti 1.864 i 1.657 mm, redom, a što je za 18 i 4 mm manje u odnosu na model koji ispraćamo. Razmak između osovina nije menjan – 2.791 mm.

Krosover će biti ponuđen s benzinskim i dizel motorima. Paletu agregata čine jedinice: 2.0 TSI s 204 konjskih snaga i laki hibrid sa 150 KS i oznakom 1.5 TSI. Dalje, pomenusmo i dizele: 2.0 TDI sa 150 ili 193 KS. Po prvi put se najavljuje i dopunjivi hibrid Kodiaq iV. Pogoniće ga pomenuti blok 1.5 TSI, ali će taj biti potpomognut elektromotorom. Kapacitet trakcione baterije iznosi 25,7 kWh. Transmisija je automatska, robotizovana, šestobrzinska s dvostrukom spojnicom (6DSG). Ukupna moć ovog SUV-a je 204 konjske snage i pružaće i mogućnost bešumne kretnje u dužini od 100 kilometara.

Podsetićemo na kraju da je enterijer novog Kodiaqa već prikazan u prvoj premijeri noviteta, onoj koja je održana pre mesec dana.

Tako to ide s proizvođačima i mladim bračnim parovima danas. Prvo žive par godina zajedna, izrode decu i slično, a onda se venčavaju. Premijerno, naravno. Uzdravlje!

AutoRepublika

(1611)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ruski dizajn je veoma dobar i realan! Nadajmo se da ce Kodiak upravo ovako da izgleda. 🙂