1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Ovo je Yugo kojeg bi Amerikanci voleli
Ovo je Yugo kojeg bi Amerikanci voleli
16

Ovo je Yugo kojeg bi Amerikanci voleli

4.12K
16
Podelite sa prijateljima:

Nastavljamo sa novim modelima Zastave. Posle izleta sa „Trabijem“, Laslo je opet redizajnirao jednu Zastavu. Ovog puta tu čast je imala Zastava Poly, iliti „Stojadin pikap“.

Da podsetimo, to je bila teretna verzija Zastave 1o1 koja se proizvodila u pogonima za dostavna vozila u Somboru.

Prema rečima Lasla: „Poly je uvek bio radni automobil, koji bukvalno može da ide preko svakog terena. Pa sam ostao u tom duhu samo sam ga unapredio. Sa zadnjim rol-barovima sam baš hteo da sačuvam linije 101, ali i da bude funkcionalan“.

Što se naših utisaka tiče, dizajn je uspeo. Vide se linije originalne verzije, s tim što nas jako podseća na Ford Bronco i na seriju F iz sedamsdesetih i osamdesetih godina. Da ne dužimo više, naš zaključak je da bi ovo mogao da bude Yugo kakav bi prosečni Amerikanac poželeo.

Podsećanja radi, Laslov rad možete pratiti, pored AutoRepublike, i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i TikTok.

AutoRepublika

(4122)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Hej Laslo, ovo ti je najbolji rad do sada! Dizajn je jasno definisan, proporcije su perfektne i, naravno, auto mi se dopada! Trebalo bi da pocnes sa 3D dizajnom. Bice mukotrpno ali savladaces ti to! 🙂
Karakter tvog Polya je znatno iznad bivse Zastave – tvoj auto bi zaista mogao da ide po svakom terenu. Dole je original, koji sam vec zaboravio – produzena karoserija sa plasticnom skoljkom odozgo. Improvizacija ali korisna! Pogon 4×4? Ni govora! Sa ovim tankim gumama zaglavio bi se u prvoj barici! 🙂

comment image

Laslo Nad Perge

Hvala Matija! I ja sam jako zadovoljan sa redizajnom 😉 3d mi je u planu već godinama samo nikako da nađem vreme za učenje…

Matija

Najvaznije je da pocnes, posle te vuce samo od sebe. 🙂

Miki

Extra,jos samo kad bu neko stvarno napravio onog jugica ili stojadiba,kupujem odmah! 😁

BB

Meni prednji kraj liči na Nivu. Ali to nije ništa loše već dobro. Sviđa mi se ukupan koncept i da se nadovežem na naslov: … sviđao bi se i rusima 😀

A i nama 😉

👍

Renault Terminator🇷🇺Z

Pa ovakav Poly bi i mi voljeli,ne samo Ameri🙂.

S mile

Taman htedoh da kazem da sam i ja izgleda prosecan amerikanac.

Bas je dobro odradjen.

Pravo u proizvodnju

Renault Terminator🇷🇺Z

Vozio sam ovakav Poly 1.3 EFI sa slike što je okačio Mateja..pa mi ovaj Laslov izgleda top mašina,baš onako kako bi i trebao da izgleda radnički auto u kome može da se voze karamičke pločice,lijepak za pločice,gips ploče,kreč,cement,giter blokovi,daske i fosne od 3m itd..građevinac pravi.

BB

To smo mi sve vozili u običnom Pezejcu i Ladi 😜😂🤣

Bungi

Razmišljao sam kako ovaj model realizovati u praksi, mehanički.Motor, napred
, poprečno, osnova Fiat 128.Mjenjač od Pande 4×4, pa onda produžetak pogona do sredine karoserije pa onda kardan do zadnjeg diferencijala. Pozadi bih uzeo diferencijal sa Pande 2 generacije i zadnje vješanje od Fiata X 1/9.Međuosovinsko rastojanje nebi smjelo biti veće od orginalnog 128/101.Rješenje pomoćne šasije uvarene u karoseriju kod Džipa Grandčiroki mi se jako svidjelo i to bih primijenio na ovaj somborski pikap 4×4.

Matija

Zar nije jednostavnije kupiti kompletnu tehniku od Nive? Dokazano funkcionise! 🙂

Bungi

Onda to nebi bila Zastava Poly 4×4, već jednostavno Zastava Niva:-)

Matija

Ovo sto si ti nabrojao takodje nije Zastava nego FIAT. 🙂 Od FIATa se treba odkaciti, samo nas izrabljuje. Komponente treba kupovati na svetskom trzistu, izabrati najbolje.

Bungi

Ako se radi pikap 4×4, na osnovu 128/101 sa 3 vrata, logično bi bilo uzeti sve komponente od Fiata iz tog perioda, da se ostane u jednoj vremenskoj epohi.Ako se radi sve nanovo, to je već neka druga priča.

Matija

128 i nas 101 su mekani ko sir – nije to za pikap. Zaboravi FIAT, od njega nema vajde.

Laki

Mašala!