1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Naslednik Volkswagena Phaetona je verovatan, i izgledaće možda baš ovako!
Naslednik Volkswagena Phaetona je verovatan, i izgledaće možda baš ovako!
3

Naslednik Volkswagena Phaetona je verovatan, i izgledaće možda baš ovako!

564
3
Podelite sa prijateljima:

Veliki i luksuzni Volkswagenov sedan koji pamtimo po imenu Phaeton je potrajao samo jednu generaciju, ali je ona sklapana od 2002. do 2016. godine kada je poslednji primerak konkurenta Mercedesove S Klase sišao s proizvodnih traka. Kasnije smo saznali da su Nemci radili i na nasledniku koji nikada nije ugledao svetlost dana, izuzev u predserijskom modelu koji je obnarodovan prošlog leta. Ipak, postoje najave o indirektnom nasledniku Phaetona, a on bi se zvao ID.9.

Nemački proizvođač je nedavno iskusio poteškoće u prodaji električnih vozila jer tražnja nije bila na nivou na kom je uprava grupacije očekivala da će biti. Kompanija je shodno tome bila prinuđena da privremeno obustavi proizvodnju modela ID.3, a čak ni prolećna restilizacija nije donela željeni rast interesovanja kupaca. Marka je uprkos svemu nastavila da razvija asortiman zelenih modela.

Posledično, početkom ovog meseca je najavljen projekat razvoja električnog Golfa, kao dugo čekane perjanice  Trinityija, i kao još uvek neimenovanog električnog krosovera iz segmenta A.

Moguće je da će set dolazećih modela uključivati još jedan ekološkikrosover, ali on će pripadati premijum segmentu i promovisaće sportski stil. Prema preliminarnim informacijama, ovaj model bi se mogao zvati Volkswagen ID.9. Očekuje se da takav elektromobil zauzme mesto perjanice nemačke marke, a glasine sadrže i informaciju o pozicioniranju na mesto naslednika Volkswagena Phaetona.

Jasno, zvanične potvrde nema, a dizajner španskog sajta Motor.es daje svoju viziju na ovu temu, što su prenela ruska Kolesa, kao jedan od omiljenih izvora informacija. Oni veruju da bi naslednik Phaetona trebalo da poseduje kupeoliku školjku čija dužina premašuje pet metara, a anticipiraju i crni krov i kućišta retrovizora u istoj boji. Tu je sjajna plastika svuda oko karoserije.

Automobil na slici poseduje i reljef na haubi izrazito padajući linije, relativno rustične prednje svetlosne grupe s tankim LED trakama i povezani su drugom hromiranom trakom po čijoj sredini je smešten logotip brenda. Veliki usisnik vazduha poseduje više vodoravnih linija integrisanih u donju zonu prednjeg odbojnika, dok su bokovi dekorisani sklopivim ručicama za otvaranje vrata i crnim stubovima.

Očekivanja su da će budući Volkswagen ID.9 biti utemeljen na jednoj od različitih verzija platforme MEB i da bi ona mogla biti nazvana MEB Plus. U izveštaju se sugeriše da će novajlija dolaziti u više verzija, ali da će sve one biti s integralnim pogonom. Pogonski sklop bi trebalo da je moćniji od 300 konjskih snaga, dok je kapacitet baterije viđen na nivou od 120 kWh, što bi rezultiralo impresivnijom autonomijom od 800 km.

Debi novajlije se očekuje u 2026. godini, uz početak prodaje u Evropi već naredne.

AutoRepublika

(564)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Prvi Phaeton je bio limuzina a ovo – Boga pitaj sta je! 🙁

BB

Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi…

Bungi

Ni blijeda sijenka!