1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat 600 zvanično dobio verziju sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem
Fiat 600 zvanično dobio verziju sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem
6

Fiat 600 zvanično dobio verziju sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem

2.30K
6
Podelite sa prijateljima:

Nedavno je koncern Stellantis je predstavio električni SUV Fiat 600e, obećavajući da će kasnije u ponudu dodati verzije sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Danas se pojavio jedan od njih – ovo je Fiat 600 Hybrid. On će postati alternativa električnom 600 na većini evropskih tržišta, jer mnogi kupci još uvek nisu spremni da u potpunosti pređu na električna vozila.

Nema primetne razlike u izgledu između hibridne i električne verzije, stoga je akcenat na tehnologiji. Fiat 600 Hybrid je opremljen istim pogonom koji je debitovao pre godinu dana u modelima Peugeot 3008 i 5008. Uključuje benzinski turbo motor 1.2 snage 100 KS, koji prati elektromotor od 29 konjskih snaga ugrađen uz šestostepeni automatik sa dve spojnice. Na autombilu je ugrađena i trakciona baterija od 48 volti.

Fiat obećava ubrzanje 0-100 km/h za oko 11 sekundi. Pri brzinama do 30 km/h, krosover može da se kreće isključivo na struju, ali će domet u ovom režimu biti samo jedan kilometar. Ali, električni režim bi trebalo da bude od koristi u saobraćajnim gužvama ili prilikom parkiranja.

Hibridni Fiat 600 će se naći u prodaji početkom sledeće godine u dva nivoa opreme (standardni i La Prima) po ceni od 24.950 evra. A ovo je 11 hiljada manje nego što se traži za električni 600e, koji se nudi za minimalno 35.950 evra bez uračunavanja subvencija i popusta. Sledeće se očekuje još jednostavnija „šeststotka“ – bez električnog pojačivača i sa ručnim menjačem. Sestrinski SUV Jeep Avenger već ima ovu kombinaciju.

AutoRepublika

 

(2303)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Kako isti MHEV kao u 3008, kada onaj navodno ima sinergijskih 136 ks ?

Tradicija

Vanjski izgled automobila rađen u Diznilendu.

s mile

Pratim FIAT, stare i nove modele, i baš me ( negativno ) iznenadio dizajn 600… jednostavno nema te linije FIATa, baš nikako mi ne liči.

MRN

Pa, meni dosta liči na postojeći 500 X.

Aleksandar

Spolja sve osim ovog prednjeg dela je ok i u suštini nije ovo loš autić ali za 35 soma već može da se pazari jedan mnogo ozbiljniji CX5,RAV4 ili XTrail tako da ova priča sa ovim električnim limunadicama ne pije vodu plus duplo kvačilo,automatik i baterija koja na duže staze predstavlja ozbiljan trošak prilikom zamene .

YugoFlorida

Pored 500X-a ne vidim čemu ovaj auto služi. Suviše je sličan njemu, s tim što po mom mišljenju 500X izgleda daleko bolje. Interesantno je da 500X Hybrid kod nas staje skoro 28 hiljada evra, što je više nego 600. Da li će 600 i kod biti ovako jeftiniji, ostaje da se vidi.