1. Home
  2. Vesti
  3. Minivan Hyundai Custo skoro spreman za debi
Minivan Hyundai Custo skoro spreman za debi
2

Minivan Hyundai Custo skoro spreman za debi

217
2
Podelite sa prijateljima:

Prošlog leta su objektivi špijunskih foto-aparata u kadar uhvatili poveći jednozapreminski maskirani automobil za koji se znalo da pripada budućoj gami marke Hyundai. Taj model je dospeo i uskoro će biti i zvanično predstavljen. U međuvremenu, u prilici smo da podelimo par preliminarnih fotografija ovog četvorotočkaša, a sve zahvaljujući kineskim propisima koji nameću obavezu proizvođača da dostavi slike sertifikacionom organu. 

Pred nama je Hyundai Custo, za koji se uprava korejskog diva nada da bi s tržišta u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, mogao da potisne MPV rivale poput modela Honda Odyssey i Buick GL8.

Custo nije blizanac minivana manje marke iz korejske grupacije, odnosno ovde se ne radi o preimenovanom minivanu s oznakom Kia Carnival. Jednozapreminski Hyundai je kompaktniji od rođaka iz Kije i dug je 4.950 milimetara, što je za 205 mm manje od bratskog modela, dok je širok 1.850 mm (minus 145 mm u odnosu na Carnival). U visini je razlika 16 mm u korist Kijinog MPV-a jer je Custo visok 1.734 mm.

Hyundai će ponuditi i skromnije međuosovinsko rastojanje, pa će tako iznositi 3.055 mm spram 3.090 milimetara između prednje i zadnje osovine Carnivala. Međutim, impresivni gabariti Custoa se svejedno nikako ne mogu poreći. Hyundai Custo poseduje zadnja klizna vrata, kao i putničku kabinu organizovanu na način da poseduje tri reda za sedenje. Od opreme se izdvaja dvozonski stakleni krovni panoramski otvor, kao i sistem kamera za nadzor nad dešavanjima u okolini vozila.

Još uvek ipak nije poznato na kojoj će šasiji Custo biti nasađen, iako je veoma izgledno da će to biti ista ona koja je temelj i za sto puta pominjani MPV Kia Carnival.

S druge strane, paleta motora predviđena za ovaj MPV u pohodu na kinesko tržište je već obelodanjena, pa tako znamo da se pod haubom neće naći niti jedan dizel, kao što neće biti niti jednog bloka sa šest cilindara. Jedini izbor ostaju turbobenzinci s već famoznih 1,5 litara i 170 konjskih snaga, uz dvolitraše koji isporučuju 236 „konja“.

Pride, koncern će pred Kineze poslati i kombi Kia Carnival, i njega će pogoniti dvolitarski turbobenzinac. Do ovog trenutka nisu obelodanjene informacije niti u vezi dostupnih menjačkih kutija, ali zato znamo da će Custo silaziti s proizvodnih traka pogona zajedničkog poduhvata Beijing Hyundai. Kako bilo, uskoro će sve informacije biti i zvanično dostupne.

AutoRepblika

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta što fotografije enterijera nisu bolje. Ova je očajna – blago rečeno, ali, ipak, volan mi deluje lepše nego na novom Tucsonu.

Spolja … Pa, za mene, „pomozi Bože“. Pored ovoga, novi Tucson mi je još i lep.

Milan

Volan je isti kao na Tucsonu