1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hibridni Voyah Passion se priprema da uleti na teren
Hibridni Voyah Passion se priprema da uleti na teren
0

Hibridni Voyah Passion se priprema da uleti na teren

425
0
Podelite sa prijateljima:

Veliki sedan Voyah Passion (ili Voyah Zhuiguang kako je poznat na kineskom tržištu) do sda je bio nuđen samo u dve čisto električne verzije i takvi automobili, na jedinom evropskom tržištu na kom se nude (a to je rusko) staju između 82,9 i 95,6 hiljada evra. Ali, proizvođač je obećao da će ponuditi i hibridnu modifikaciju, što je slučaj i kod drugih modela Voyaha (Free i Dreamer).

Hibridni sedan je upravo prikazan i prve zvanične slike i ključne karakteristike su postale javna stvar.

Gledano od spolja, hibrid se razlikuje od električne braće najpe po različitom stilu prednjice. Tu je prava maska hladnjaka, pa i različiti branik. Felne prečnika 20 inča su restilizovane, ok se na poklopcu prtljažnika nalazi svetleće peraje, a koje preseca podižući spojler na pola.

Umesto prednjeg prtljažnika na tom mestu je ugrađen isti 1,5-litarski četvorocilindrični turbobenzinski motor sa 136 konjskih snaga, kao što je i u ostalim hibridima Voyaha. Većinu vremena radi u generatorskom režimu, odnosno za potrebe dopune trakcione baterije, ali se takođe može povezati s prednjim točkovima, što se postiže preko jednostepenog menjača. U osnovi, sedan pokreću dva elektromotora: snaga prednjeg je 177 „konja“, dok zadnji isporučuje još 217 „grla“.

Maksimalna snaga čitavog hibridnog sistema je 530 KS i 790 Nm obrtnog momenta. Odnosno, formalno je ovo vrhunska verzija, jer električne limuzine poseduju dva motora koja proizvode zbirnih 510 konjskih snaga i 730 Nm. Ali vredi uzeti u obzir i činjenicu koja otkriva da hibrid ne može da razvije vrhunske performanse u svim režimima: na primer, pri pokretanju, motor s unutrašnjim sagorevanjem sa jednostepenim menjačem neće moći da pomogne, a rade samo električni motori.

Enterijer električne verzije

Hibridni Voyah Passion je opremljen trakctionom baterijom kapaciteta 43 kWh umesto od 82 ili 109 kWh koliko nose električne modifikacije. Ali, u smislu ukupne mase vozila, to su uporedive cifre. Hibrid koji se može dopunjavati iz spoljašnjeg izvora meri 2.245 kilograma dok bazična električna varijanta ima težinu od 2.266 kg.

Maksimalna brzina je 200 km/h u odnosu na 205–210 km/h za električne alternative, ali vreme ubrzanja od ništa do „stotke“ još nije objavljeno. Opet, postoji obnarodovan domet u ciklusu CLTC: 262 km sa punim punjenjem u električnom režimu i 1.227 km u hibridnom režimu.

Hibridni Voyah Zhuiguang bi trebalo da se pojavi na kineskom tržištu pre nego se suočimo s istekom septembra. Izvozni planovi nisu objavljeni.

AutoRepublika

(425)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments