1. Home
  2. Prezentacije
  3. Neevropska Opelova Insignia ažurirana
Neevropska Opelova Insignia ažurirana
8

Neevropska Opelova Insignia ažurirana

2.36K
8
Podelite sa prijateljima:

Opel Insignia više nije u prodaji na Starom kontinentu. Nažalost, ovom modelu nije mesto u ambicioznom strateškom planu koji je Opel pokrenuo. Mislimo na potpunu elektrifikaciju game do 2028. godine. Proizvodnja Insignije je okončana prošlog marta. Da se podsetimo, proizvodnja se je odvijala u Riselshajmu (Nemačka).

Opel je prestao da ima „perjanicu“. Ta uloga, za sada, pripada Grandlandu. Međutim, van granica „stare dame“ još uvek je moguće dobiti ovaj model, samo sa određenim razlikama. Neevropski Opel Insignia je upravo ažuriran. Neki od vas verovatno pretpostavljaju da mislimo na kinesku Insigniju koja se prodaje pod znakom Buicka.

Na kineskom tržištu Insignia se zove Buick Regal. Pod tim imenom se do 2020. prodavala i u Americi. Treba imati na umu da je Insignia razvijena po tehnologiji General Motorsa. GM je Insigniju prodavao i pod znakom Holdena u zemlji kengura.

Američki, evropski i australijski modeli se više ne prodaju, ali u Kini su i dalje živi. I logično je da je to tako, pošto je u azijskoj zemlji ova vrsta vozila veoma tražena i Buick mora da je zadrži u svom portfoliju. Zbog toga je prošao kroz malo (ali važno) ažuriranje. Još više ako se uzme u obzir da se na kineskoj teritoriji mora suočiti sa modelima kao što su Ford Mondeo i Volkswagen Passat.

Promene su koncentrisane na prednjoj strani. Branik je redizajniran i ima veliku rešetku koja je okružena hromiranim otvorima za vazduh. Takođe nosi novu oznaku Buicka.

Unutrašnjost ne predstavlja velike promene. Tu su ekran multimedijalnog sistema osetljiv na dodir i instrument tabla u kojoj digitalizacija igra sporednu ulogu. Velika novost je novi volan.

Što se tiče mehanike, iznenađenja neće biti. Novi Regal će biti dostupan zajedno sa malim izborom pogonskih agregata. Svi su na benzin i nisu elektrifikovani. Ulaznu stepenicu u asortiman zauzeće 1,5-litarski motor, a na višem nivou biće 2,0-litarski motor. Oba su povezana sa devetostepenim automatskim menjačem.

Novi Regal će se naći u prodaji u Kini pre kraja ove godine. Cene su, za sada, nepoznate.

AutoRepublika

(2356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovo je Opel? Lici na kopile nastalo u grupnom seksu Kia-Hyundai-Audi-Lexus, pa mu se ne zna ni ko mu je otac ni majka! Dobro je sto ga nema u Evropi!

Grozdan the Great

Bolje nisi mogao da opises

Bungi

Ovo je dokaz, da se od dobrog, gotovo odličnog, može napraviti i gore.Svrha promjena je valjda da se nešto unaprijedi, poboljša, ne pogorša.???

Laki

Gdje mnogo otaca tu kilava djeca.

GopTear

Zaboravio si Mitsubishi. Prednja maska razvucen ili spljosten Evo X.

s mile

Ne mogu da verujem da je PSA ostavio Opel insigniu na istoj visini, tj da joj nije podmetnuo klocne i par cm klirensa, sve u cilju uklapanja sa ostalim ex limuzinama sadašnjim nazovi SUVovima….

Izgleda da će u grupaciji Opel biti onaj tradicionalista… za matoru generaciju, olfdashion…. 😉

Grozdan the Great

PSA nema pravo na opelovu tehnologiju pre kupovine. Mozda ce naredna insignia da bude to sto si napisao

MRN

Za razliku od prve generacije, druga mi nikada nije budila emocije.
A prva mi je baš bila „bomba“.