1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Električni BMW Serije 3 na renderu kao limuzina i karavan
Električni BMW Serije 3 na renderu kao limuzina i karavan
2

Električni BMW Serije 3 na renderu kao limuzina i karavan

147
2
Podelite sa prijateljima:

Zvanično prikazan na ovogodišnjem Salonu automobila u Minhenu, koncept BMW Neue Klasse nagoveštava budućnost bavarskog brenda. I to čini sa faktorom forme koji definiše BMW od 1975. godine – Serija 3.

Očekuje se da će trenutna ‘G20’ serija 3 trajati do 2026. godine, a X3 se smatra da će biti  prvi model koji koristi arhitekturu Neue Klasse. Mi prenosimo rendere australijskih kolega sa sajta What Car?.

Ovog puta, guru Theottle’s je kombinovao istaknutu karakteristiku dizajna eksterijera Neue Klasse sa nekim karakterističnim osobinama Serije 3 da bi zamislio potpuno nove limuzinu i karavan i3.

Sa istim horizontalnim rešetkama (BMW se udaljava od dizajna Serije 4 sa zaobljenim „zubima“) kao konceptom i samouverenim potezima niz vrata, ima mnogo Neue Klassea u njihovom dizajnu.

Pozadi, ključna linija serije 3 je jasna u ovom renderu. Moderna interpretacija Hofmeisterovog Kinka na C-stubovima ustupa mesto kratkom poklopcu prtljažnika koji se blago spušta u Kammov zadnji kraj sa potpisom Serije 3.

Za izgled spremniji za proizvodnju, render ima jednostavniji dizajn zadnjeg svetla od koncepta. LED svetla ponosno stoje i spuštaju se u BMW-ov okrugli deo.

BMW je potvrdio da će karoserija ‘Touring’ sa dugim krovom pratiti sedan i3 na tržištu.

Očekuje se da karavan deli sve ispred B-stuba sa limuzinom.

Odatle nazad, to je drugačija, konvencionalnij, interpretacija Hofmeisterovog Kinka, sa zadnjim gardovima koji izgledaju više napukli. Usko zadnje staklo bi trebalo da bude u mogućnosti da se slobodno otvara sa glomaznih vrata prtljažnika radi lakšeg utovara manjih predmeta – još jedno obeležje Touringa.

Naravno, Neue Klasse je više od spoljašnjeg dizajna jer BMW, kao i mnogi drugi proizvođači, prelazi u kompaniju za „mobilnost“, a ne u proizvođača automobila.

To znači da će putnici imati interakciju sa kabinom na potpuno nov način, tu je panoramski hedap displej koji je viđem na i-Vision Dee-u uz fokus na recikliranim materijalima unutra.

AutoRepublika

Izvor: Which Car?

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

BMW je ovde toliko omiljena tema a o novom dizajnu nema bas ni jednog komentara?! Zasto? Moje misljenje je sledece: moram da priznam da deluje moderno i osvezavajuce! Taj utisak potice vise od minimalizma detalja nego od celovitog dizajna. Crna maska kod plavog dizajna je bolje resenje nego maska popunjena linijama kod belog dizajna. Farovi u vidu linija nisu bas u duhu BMW tradicije, trebalo bi da budu okrugli. Telo karoserije, cija se povrsina idealno stapa sa povrsinom bocnih stakala, je suvise hladno i sinteticki, tu su potrebne bio forme tj. „misici“, „struk“, itd. Ovako glatke karoserije bile su u… Pročitaj više »

Bungi

Ima tu zanimljivih dizajnerskih ideja.Zadnji kraj je zasječen, klinast, vuče na neke radove slavnog Marčela Gandinija.Zadnje lampe previše podjećaju na Pežo 5008 i ne mogu ostati podijeljenje na dva dijela u konačnoj verziji.Predlažem da budu malo uže po širini i u gornoj ivici cijelom dužinom spojena hromiranom letvom.Bočni profil, oko prozora je sirov i nedefinisan.Prednja maska ako ostane u formi dva bubrega čitavom dužinom moraće biti uža i dodata bar još jedna led linija.Lično sam spremniji prihvatiti rješenja koje si predložio, dva okrugla led fara u masci sa svake strane.Ako ovaj koncept ode na doradu u Pininfarinu, možda nešto i… Pročitaj više »