1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Grupacija Volkswagen obećava veću dozu osobenosti brendova kojim upravlja
Grupacija Volkswagen obećava veću dozu osobenosti brendova kojim upravlja
2

Grupacija Volkswagen obećava veću dozu osobenosti brendova kojim upravlja

492
2
Podelite sa prijateljima:

U grupaciji Volkswagen su izgleda shvatili važnost primedbi velikog dela populacije, automobilskih zaljubljenika i dela kupaca, pa su rešili da u budućnosti jasnije diferenciraj stil koji će promovisati marke pod kontrolom koncerna. Pored toga, obećan je i veći kvalitet dizajnerskih rešenja.

Volkswagen ne želi da ponavlja greške koje je činio u prošlosti i shodno tome namerava da podari originalan stil mnogim brendovima. Očekuju da na taj način kupci prave značajniju razliku između matične marke VW i recimo Škode, ili zašto ne, Cupre ili Seata. Takođe, važno je da među klijentelom prepoznatljivi budu i Porsche i Audi. U tom duhu je izabran i slogan „Success by Design“ (uspeh koji je iniciran stilom). O tome je bilo priče na događaju koji je organizavao nemački konglomerat u predvečerje Salona automobila u Minhenu. Sastanak s medijima je nazvan Volkswagen Group Media Night.

Izvršni direktor grupe VW Oliver Blume, inače takođe nadležan i za poslovanje marke Porsche, kazao je da je „dobar dizajn suštinski važan faktor koji doprinosi oduševljenju kupca.“ Znajući to, plan je da se „izoštri stilska prepoznatljivost brendova unutar grupe.“ U svojim stavovima je otišao toliko daleko da je ustvrdio da će VW kao celina postati grupacija „vođena dizajnom“ i da svaki brend ponaosob mora ponuditi autentičnost.

On je istakao da je ova strategija već uspostavljena tako što je pokazao kako koncept ID. GTI izgleda znatno drugačije od modela po imenu Cupra DarkRebel, iako će serijske verzije koje dolaze 2025. koristiti iste osnove, to jest arhitekturu MEB Entry. Novinarima je tokom te večeri rečeno da će osnažena, naglašena diferencijacija doći zajedno sa „većim kvalitetom dizajna“.

VW grupa ima više od deset brendova pod svojim velikim korporativnim okriljem. Listu čine sledeće marke: VW, VW komercijalna vozila, Škoda, SEAT, Cupra, Audi, Lamborghini, Bentley, Porsche i Ducati. Da, Bugatti nedostaje u ovoj liniji jer je to sada zajedničko ulaganje, preduzeće „Bugatti Rimac“, gde hrvatska grupa Rimac poseduje 55% kapitala, dok preostalih 45% pripada Volkswagenovom Porscheu.

AutoRepublika

(492)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Diferenciranje dizajna pojedinih marki u okviru VW korporacije je vec prisutno – Skoda, Seat, Cupra, VW i Audi vec imaju svoj stil i karakter. Otvoreni problem je dizajn VW marke koji kao da je zamrznut i stagnira u razvoju.

Zsphere

Slazem se mada je to na neki način i imidž vw marke, konzervativan dizajn, bez eksperimentisanja, svedeno i da relativno dugo traje. Meni je najhrabriji vw dizajn passat b6 koji je za svoje vrijeme najviše odskocio od jednostavnih linija prethodnih modela. Poslije se sa b7 sve vratilo na staro…