1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Budući C6 biće obično neobičan, kao i svaki Citroen
Budući C6 biće obično neobičan, kao i svaki Citroen
0

Budući C6 biće obično neobičan, kao i svaki Citroen

1.23K
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je štiklirao promotivni povratak u segment kompaktnih automobila, i to prezentacijom kros heča C4, Citroën započinje i s realizacijom misije vaskrsa i u klasi velikih sedana, tako što će debitovati s jednim modelom kao supstitutom, iz game isčezlih limuzina C5 i C6. Novajlija bi morao biti duhovno čeljade koncepta CXperience koga smo mogli da vidimo na Salonu automobila u Parizu, održanom 2016. godine. 

Fluidne linije, uz samo par oštrih ivica i već se može naslutiti da će novi Citroën C6 (ili pak C5) biti uspešan u oslanjanju na korporativni stil koji je nanovo utemeljio nekada Cactus, a od koga se izgleda udaljio novi C4. Za razliku od novog C4, dolazeća veća limuzina će morati da iskaže nešto veću dozu konzervativizma u stilskom izrazu, jer je i ciljana grupa potencijalnih kupaca u nešto zrelijem životnom dobu.

Promocijom novog velikog sedana, Citroen će ponudi novu interpretaciju prestižne limuzine koji će samo u detaljima preuzeti nešto sa manjeg C4, pri čemu verujemo da će to biti izgled prednjeg dela vozila, prikazanom još na pomenutom konceptu pre skoro četiri godine. U nekim slučajevima, C6 bi trebalo da asocira na legendarni XM, posebno s implementacijom takozvanog plutajućeg krova.

Citroen CXperience

Što se tiče zadnjeg dela novajlije, još uvek je malo detalja u cirkulaciji, pa tako ne možemo ni da pretpostavimo, s nekom razložnom osnovom, da li će svetlosni potpis biti replika slova V ili pak slova Y i kakva će korelacija biti sa novim C4.

Budući gabaritni sedan će biti utemeljen na arhitekturu EMP2 u aktuelnom, a ne modernizovanom izdanju. Zbog toga, moguća je ponuda dopunjivog, hibridnog pogonskog sklopa, baš kao kod aktuelnog krosovera C5 Aircross Hybrid, ali nije moguća realizacija čisto električnog pogona.

Ujedno, novitet bi mogao postati i najmoćniji Citroën ikada, a to će se dogoditi ukoliko konstruktor odluči da instalira pogonski sklop kakav je već ugradio u najsnažniji Peugeot 508. Njegova snaga je dobrano iznad 300 „konja“, a uz termalni motor napred, na zadnjoj osovini se nalaze i dva električna agregata.

Od tehnoloških novina koje će ponuditi ovaj Citroen, ističe se sistem ogibljenja koji će koristiti kamere zarad prilagođavanja postavki vešanja u odnosu na nastupajući kolovoz.

AutoRepublika

(1232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments