1. Home
  2. Vesti
  3. Lagano odevena Škoda Superb
Lagano odevena Škoda Superb
4

Lagano odevena Škoda Superb

3.57K
4
Podelite sa prijateljima:

Češka marka Škoda je u etar pustila fotografije lako kamufliranog liftebka Superb koji će biti lansiran za modeln 2024. godinu. Ovaj četvorotočkaš je jedini preostali sedan/liftbek iz dueta blizanaca Škoda/Volkswagen, a iz segmenta D.

Sa gašenjem Opela Insignije i Forda Mondea, glavni segment limuzina srednje veličine u Evropi se smanjuje. Mazda6 je baš vremešna, dok će se nedavno predstavljeni Volkswagenov Passat prodavati isključivo kao karavan, kako i indikovasmo u gornjem pasusu. Srećom, Škoda održava obični Superb u životu za još jednu generaciju koja će se takmičiti sa modernim Peugeotom s indeksom 508, a koji je obnarodovan ranije ove godine.

Češka perjanica je, čisto formalno i tehnički posmatrano praktičnija limuzina, a takvi oblici su u literaturi nazvani kao liftbek, a ne tradicionalna limuzina sa poklopcem prtljažnika. Ljubitelji brenda će zapamtiti da je druga generacija modernog Superba bila istovremeno i heč i sedan, nudeći neobičan sistem Twindoor koji omogućava vlasnicima da otvore prtljažnik ili ceo otvor. Ovaj predstojeći, dolazeći model četvrte generacije čak je veći od svog prethodnika jer je izdužen za 43 milimetra do granice od 4.912 mm.

Visina čekanog novajlije je povećana za 12 mm na 1.481 mm), dok su širina i međuosovinsko rastojanje ostali isti, na 1.834 mm i 2.841 mm, redom. Superb za modelnu 2024. će zahvaljujući izdašnijim gabaritima imati dodatnih 11 mm prostora za glavu napred i dodatnih 6 mm nazad. Poređenje je s odlazećim modelom.

Kapacitet prtljažnika raste za 20 litara na ogromnih 645 litara, onda kada su zadnja sedišta postavljena. Češki automobil D segmenta se može se pohvaliti raznim aerodinamičnim podešavanjima koja su smanjila koeficijent otpora na 0,24, a sve zahvaljujući evolutivnom dizajnu.

Škoda još ne izlazi u javnost s prikazom unutrašnjosti noviteta, ali bi isti trebalo da bude skoro identičan onom koja krasi Superb Combi sa samostojećim ekranom osetljivim na dodir od 13 inča, digitalnom instrument tablom od 10 inča i tri rotirajuća točkića sa ugrađenim displejima od 1,25 inča. Ovo poslednje navedeno nosi naziv Smart Dials (inteligentni birači) i služi za pristup raznim funkcijama bez potrebe za korišćenjem velikog ekrana. Po prvi put u Superbu je dostupan i opcioni projekcioni displej.

Pored uobičajenih paketa opreme nazvanih Sportline i Laurin & Klement, novi model će biti nuđen i s pristupačnijim indeksima Essence i Selection. To ujedno znači da smo se oprostili starih atributa Active, Ambition i Style. Zvanično predstavljanje novog Superba će se zbiti u novembru, kada ćemo videti, kako liftbek, tako i karavan.

AutoRepublika

(3574)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
M M

Ostala jedina i prava kvalitetna limuzina, (kao nepremijum), za sitne pare, pravi auto.
I dalje uveliko roka TDI… manji 150 ks….
Svaka čast. Posle kažu, Škodama namešteni tenderi.

Dragan

Limuzinama se ne diže zadnje staklo. Sve ostalo je fake. 😊

M M

LB – lift bek
Zato i vredi, ko i oktavija. NIje rupa za gepek, ko vrata pekarske furune 🙂 pa da treba čaklja da se vade stvari i koferi. Narodni auto….

Dragan

To i kažem. Narodni auto – fake limuzina.
A ovi što ih kupuju preko tendera dobro se maskiraju u narodnu nošnju. 🙂