1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche najavio radio uređaj sa navigacijom za starije modele
Porsche najavio radio uređaj sa navigacijom za starije modele
1

Porsche najavio radio uređaj sa navigacijom za starije modele

768
1
Podelite sa prijateljima:

Zahvaljujući izgledu crne površine i obliku dugmadi, koja se standardno isporučuju u dve autentično dizajnirane verzije, navigacijski radio uređaj, skladno se stapa s instrumentacionom tablom klasičnih Porscheovih modela. Nosi Porscheove natpise i pogodan je za generacije sportskih automobila, hronološki smeštenih između prvih primeraka modela 911 iz šezdesetih godina prošlog veka, i poslednjih iz serije 911 sa hlađenjem vazduhom iz sredine devedesetih (serija 993), uključujući ranije modele s motorom instaliranim napred ili u centralnoj zoni automobila.

Novi navigacioni radio dolazi sa svim ključnim karakteristikama današnjih sistema. Pored radio-prijema sa niskim smetnjama i precizne navigacije, poseduje interfejse za razne spoljne izvore muzike koji se mogu kontrolisati sa displeja. Pametni telefon se može povezati preko Bluetooth-a. Pored toga, klasični radio ne samo da ima ugrađeni mikrofon, već ima i spoljni mikrofon. Integrisano pojačalo isporučuje 4×45 vati i može se direktno povezati na zvučnike ili na originalni zvučni sistem pomoću opcionalnog adapterskog kabla.

Ekskluzivno razvijen i prilagođen za klasične Porsche sportske automobile, novi navigacioni radio uređaj, razvijen je isključivo za Porsche Classic i specijalno za klasične sportske automobile. Operativni sistem uređaja zasnovan je na kompanijskom Porsche Communication Management (PCM) i prošao je opsežno testiranje na Tehničkom univerzitetu u Minhenu, kako bi se potvrdila njegova upotrebna vrednost.

U Evropi su izvršena brojna probna putovanja kako bi se ispitalo da li je lagodno i tečno putovanje za određenu zemlju. Vozači imaju izbor strelica i dvodimenzionalnih ili trodimenzionalnih mapa za prikaz rute. Mape se čuvaju na microSD kartici i redovno se ažuriraju. U Nemačkoj je ovaj novi navigacioni radio sistem dostupan, a potencijalnim kupcima se nudi od strane odeljenja Porsche Classic. Njegova maloprodajna cena iznosi 1.200 eura.

Porsche Classic je posebno odeljenje proizvođača sportskih automobila koje je zaduženo za održavanje vozila koja su se uglavnom proizvodila prije više od deset godina. Paleta usluga ovog odeljenja uključuje sve aspekte njege limenih ljubimaca i ponude tehničke literature, kao i nabavku i reprodukciju originalnih delova, pa je tako moguća čak i potpuna restauracija klasičnih primeraka.

AutoRepublika

(768)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Odlican radio sa novim funkcijama a da se uklapa u oldtajmere. Cena je malo nerealna, bezobrazna. Ja za staru bmw kocku imam izbor da nadjem cd plejer sa pocetka 90-ih koji je bio deo dodatne opreme u tom periodu i cene su trenutno oko 250e za polovan ispravan cd43 koji pusta iskljucivo audio kompakt CeDe. Ima i rds. Ali s3 zato tekstura plastike i osvetljene displeja uklapaju bez greske. Skupo i precenjeno. Mislim da nije neophodno uraditi retro radio sa lcd touch displejom, dovoljno je da ima citac za usb i bluetooth konekciju, znaci nam mnogo (nama sto vozimo starija… Pročitaj više »