1. Home
  2. Sajmovi
  3. Restilizovana Kia Sportage dobila sufiks Ace
Restilizovana Kia Sportage dobila sufiks Ace
1

Restilizovana Kia Sportage dobila sufiks Ace

362
1
Podelite sa prijateljima:

Danas su Korejci prikazali dva kompaktna krosovera pred publikom u Gvangžuu. Pored modela Hyundai ix35 o kome ćemo da pišemo sutra, restilizaciji je bio izložen i najbliskiji rođak koji nosi bedž inferiornije marke. U pitanju je lokalni model Kije Sportage iz 2018. godine, koji nema ništa zajedničko s nama poznatim SUV-om tog imena, pa se u Kini ovaj automobil s povišenom pozicijom sedenja naziva KX5. 

Nakon zatezanja bora, krosover će se zvati Sportage Ace. Odmah moramo da odamo priznanje dizajnerima jer razlike koje je u stilu, pojavi novajlije donela restilizacija, sve su, samo ne nominalne.

Kia Sportage Ace deluje značajno bogatije od modela koji se nudio pre restilizacije. Raniji, pomalo grozan dizajn koji će ostati upamćen po aplikaciji obilja materijala nalik hromu i po neofarbanoj plastici, ustupio je mesto znatno strožem stilu.

Nove prednje svetlosne grupacije izvedene u LED tehnologiji, baš kao što je i ostala rasveta na vozilu, kompletno redizajnirani dodaci na karoseriji, gde su se pojavili i veliki usisnici vazduha, široka maska hladnjaka uz modifikovanu arhitekturu zadnjeg dela krosovera, pri čemu mislimo i na peta vrata… Sve to je dovelo do toga da novi Sportage Ace počne da liči na ostale krosovere marke iz Azije.

Klirens ove varijacije Sportagea je zadržao klirens od 180 milimetara, kao i prednje točkove za pogonske. Šasija je neizmenjena. Zahvaljujući novim branicima, Sportage Ace je postao nešto duži, pa je umesto nekadašnjih 4.460 mm, dužina narasla do granice od 4,5 metara. Ostale dimenzije su zadržane.

Bilo kako bilo, izložbeni eksponat u velikom industrijskom centru Gvangžuu je opremljen GT Line paketom opreme koji budi veru da vozila poseduje neke sportske pretenzije. Podrazumeva implementaciju pojedinih delova na novitetu koji su nijansirani narandžastom bojom i počiva na točkovima s 18-inčnim naplacima. Gume su namenjene eksploataciji na svim terenima i nose oznake Black Bear All Terrain II.

Na taj način Sportage Ace, barem ovaj prikazani, postaje Frankenštajn jer kombinuje sportski stil, gume „kramponke“ i pogon na samo jednoj (i to pogrešnoj) osovini. Zato će bazična verzija ovog modela iz Kije izgledati prilično smernije. Kako su Korejci uspeli da sakriju enterijer pod sajamskim svodovima i radoznalom publikom, ostaje nejasno, ali uspeli su, a veoma je moguće da je i tu došlo do značajnih promena.

Logično, kada nismo videli izgled i organizaciju prostora u putničkoj kabini, nećemo čuti niti jednu zvaničnu reč na temu palete dostupnih pogonskih sklopova. To ćemo kasnije, uz novi set promotivnog materijala o novitetu.

Prodaja modela Kia Sportage Ace će započeti u Kini tokom predstojećih meseci, ali se novajlija neće nuditi mimo granica „azijskog carstva Si Đinpinga“. Čisto podsećanja radi da kažemo da će globalna verzija SUV-a Sportage uskoro biti povučena u arhivske udžbenike a da će je zameniti potpuno nov model kojeg će novinari neretko oslovljavati i sa Mk5 (smajli).

AutoRepublika

(362)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Zanimljive slike, nije loše braco, nije loše..