1. Home
  2. Prezentacije
  3. Evo i Huyndaijeve Sonate namenjene Amerikancima
Evo i Huyndaijeve Sonate namenjene Amerikancima
2

Evo i Huyndaijeve Sonate namenjene Amerikancima

197
2
Podelite sa prijateljima:

Restilizovani sedan po imenu Hyundai Sonata je predstavljen tokom proleća, pa smo već upoznati s tim kako izgleda nakon osvežavanja, kako izvana, tako i iznutra. Ali, tada je vozilo prikazano samo u Južnoj Koreji, gde je prodaja već započela. Međutim, sada je pred nama verzija namenjena žiteljima severnog dela Amerike (kao kontinenta).

Ovog puta je glavna novost lansiranje verzije s pogonom na sva četiri kraja školjke.

Sonata baštini istoriju dugu 38 tokom kojih je bila na proizvodnim trakama. Ukupno se izmenjalo osam generacija sedana, pa je tako prvi naraštaj trozapreminskog vozila promovisao zadnji pogon, dok je počev od naslednika, to jest od drugog pokolenja, Sonata četvorotočkaš s prednjim pogonom.

Shodno svemu izrečenom, pojava verzije 4×4 jeste značajan događaj za azijski brend, čak i uprkos tome što je kao takav ponuđen samo Severnoamerikancima. Međutim, ova alternativa nikako nije iznenađenje pošto je sedan Kia K5 (inače brat rođeni) već dobio takvu opciju. To se zbilo tokom 2020. godine.

Transmisija kodne oznake HTRAC dolazi s elektro-hidrauličnom spojnicom koja povezuje zadnju osovinu i kao takva je skoro identična s onom upotrebljenom kod krosovera Hyundaija. Takav pogonski sistem je opredeljen da funkcioniše jedino u tandemu s atmosferskim benzincem zapremine 2,4 litre sa 194 konjskih snaga i osmostepenim automatikom.

Elektronski predefinisani režimi vožnje su sada bogatiji za postavku nazvanu „zima“. Uzgred, iz palete Sonata dostupnih Amerikancima, povučen je 1,6-litarski turbobenzinski motor, pa će atmosferska Sonata s dvoipolitarskim agregatom biti tretirana kao uvodna ponuda.

U asortimanu namenjenom Amerikancima će se naći i hibridna Sonata s dvolitarskim atmosfercem i elektromotorom. Ukupna moć ovog pogonskog sklopa iznosti 195 konjskih snaga. „Nabrijana“ Sonata N Line glatko može i bez navodnika, s obzirom na činjenicu da iz turbobenzinskog motora zapremine 2,5 litara izvlači 294 konjskih snaga. Uključen je i preselektivni robotizovani menjač, ali će stizati samo s prednjim pogonom.

Prodaja ažuriranog sedana će u Americi krenuti tokom zime. Pre reforme je Sonata stajala 25,5 hiljada američkih dolara. Nema sumnje da će biti skuplja.

AutoRepublika

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
'79 DeVille

Moj utisak je da prednja maska izgleda kao da nije zavrsena.

Matija

Elegantan auto, deluje sportski! Na prednjem delu dizajner je ubacio vise elemenata nego sto je potrebno, utisak je haotican i nedovrsen.