1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Mađarski dizajner X-Tomi dao svoje viđenje Toyote Land Cruiser sa troja vrata
Mađarski dizajner X-Tomi dao svoje viđenje Toyote Land Cruiser sa troja vrata
1

Mađarski dizajner X-Tomi dao svoje viđenje Toyote Land Cruiser sa troja vrata

124
1
Podelite sa prijateljima:

Dok je Toyota upravo predstavila svoj novi Land Cruiser, japanski brend je odlučio da ne obnavlja karoseriju sa troja vrata svog čuvenog terenca za evropsko tržište. To nije sprečilo mađarskog dizajnera X-Tomija da zamisli novajliju u ovoj verziji.

Od svog lansiranja 1951. godine, pod imenom BJ, Toyota Land Cruiser je bila dostupna u nekoliko stilova karoserije. Proizvođač je potvrdio da nova generacija neće biti dostupna u verziji sa troja vrata. Sigurno zato što priprema mlađeg brata za Land Cruiser, kao što sugeriše maskirana fotografija objavljena tokom predstavljanja novog japanskog modela koji će biti dostupan za naručivanje u oktobru.

Ako se pitate kako bi ovaj Land Cruiser mogao izgledati, mađarski dizajner X-Tomi je uradio svoje viđenje dizajna trovratne verzije.

X-Tomi je krenuo od novog modela predstavljenog početkom avgusta. Ova Toyota Land Cruiser zadržava veoma kvadratne linije i izvajane uglove. Njegov stil je i dalje blizak njegovom rođaku Lexusu GX. Trovratni model ima pravougaone farove, za razliku od lansiranog izdanja i njegovih okruglih farova (uticaj svetlosnog potpisa BJ-a). Doduše, novi Land Cruiser dolazi sa dve stilske opcije, s pravougaonim i nostalgičnim ovalnim farovima.

U ostalom, ništa se ne menja, osim odsustva zadnjih vrata. Sve u svemu logično, ovaj terenac je kraći za skoro 500 mm u odnosu na verziju sa petoro vrata. Treba imati na umu da je ovaj drugi u novoj verziji porastao za 80 mm. Sada dostiže 4,92 m zahvaljujući novoj platformi TNGA-F.

AutoRepublika

(124)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Izgleda sasvim dobro! Pitanje je da li ce biti dovoljno interesenata – verovatno je to razlog za ukidanje modela sa dvoja vrata.