1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ineos Grenadier se transformiše u vozilo za safari
Ineos Grenadier se transformiše u vozilo za safari

Ineos Grenadier se transformiše u vozilo za safari

196
2
Podelite sa prijateljima:

Ineos se na sve načine trudi da „osvoji“ sve. Britanska kompanija je debitovala sa Ineosom Grenadier ne skrivajući ništa od kupaca, krećući se sa prototipovima sa serijskim dizajnom u punom vidokrugu i upozoravajući konkurente na svoju nameru da na tržište izbaci pravi SUV koji gotovo da nema granice terenskih sposobnosti.

Dokaz za to je da je koristio Jeep Wrangler Rubicon kao referencu, pored toga što je pribegao Magninom iskustvu u ovoj kategoriji, koja decenijama proizvodi Mercedes G klasu.

Najnovija verzija je Grenadier Intendant i već je u prodaji. Pikap istog kapaciteta i pogonskih sklopova posebno prilagođen za profesionalce koji rade u teško dostupnim terenskim područjima. Oba su van domašaja za mnoge kupce, za koje takođe planira manji, jednako zanimljiv, ali čisto električni model. Jasno je da je strategija mnogo ambicioznija nego što su neki rivali očekivali, sada čineći značajan iskorak akvizicijom Kavango Engineeringa.

To je specijalista za transformacije reprezentativnih modela za upotrebu u safariju. Ser Džim Retklif želi da naseli Bocvanu jedinicama Grenadiera Station Wagon i Quartermaster kako bi prevozio ljubitelje ove aktivnosti i tako oduzeo prisustvo specijalnih Land Cruisera ili Mercedesa G klase koji su se do sada kotrljali po pohabanim putevima da bi se turisti divili zverima.

Dve opcije koje će se koristiti i za kompanije zadužene za očuvanje prirodnih parkova, kao komunalna vozila ili za snimanje filmova. Kupovina ove kompanije zamišljena je u apsolutnoj tajnosti, koja se sada zove Ineos Kavango, a za koju je britanska kompanija potvrdila ulaganje kapitala u pogone Kavanga za udvostručenje proizvodnje, trenutno 200 jedinica godišnje, uz obuku zaposlenih za nove modele.

Ova kupovina Kavango Engineeringa nije slučajna. Afrička firma je transformisala Grenadier u vozilo pogodno za safari iz serijskog prototipa koji joj je doniran, zahtevajući minimalne modifikacije: podizanje vešanja, uklanjanje krova od lima za rolo platno i uklanjanje originalnog vetrobrana, zamenjenog za preklapajući. Komande koje se nalaze u nadzemnoj konzoli pomerene su u centar, a sedišta su takođe zamenjena specifičnim kako bi se proširio pogled putnika iznad vozača.

AutoRepublika

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Grenadir pokusava da ide stopama starog Defendera! Sudbonosno pitanje bice: da li Afrikanci mogu da plate jedan Grenadir? Sledece pitanje: kako ce da izgleda jedan Grenadir posle napada jednog nosoroga? Pa jos jedno pitanje: ko ce u srcu Afrike da popravlja ekstremno komplikovanu tehniku Grenadira? 🙂

Za takve svrhe neophodno je jeftino i robustno vozilo, koje se lako remontuje prirucnim sredstvima.
BB, da li kapiras o cemu govorim?

BB

Sigurno se referišeš na registraciju ovog vozila 😉 😀