1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. G Klasa 4×4 „na kvadrat“ u režiji Delte 4×4
G Klasa 4×4 „na kvadrat“ u režiji Delte 4×4

G Klasa 4×4 „na kvadrat“ u režiji Delte 4×4

1.11K
10
Podelite sa prijateljima:

Delta 4×4 je razvio potpunu konverziju za Mercedes G Klase. Suština je da se dobije izgled modela 4×4 „na kvadrat“ bez ikakvih portalnih osovina.

Verovatno najekskluzivniji način vožnje Mercedesa G je sa jednim od modela „na kvadrat“. G 4×42 se distribuiraju odabranoj publici i shodno tome su traženi iako su skupi. Delta 4×4 je sada razvio komplet za konverziju kako bi standardnom G dao kvadratni izgled.

Zbog zauzetosti proizvodnje, trenutno nije lakše nabaviti normalan G od G 4×42, ali ako ga već imate, možete ga povisiti u Delti. Komplet za konverziju se sastoji, s jedne strane, od šasije, guma i podizanja karoserije, a s druge strane od dodatnih delova karoserije.

Podizač karoserije, u kome se karoserija skida sa šasije i pričvršćuje dugim odstojnicima, podiže G za 100 milimetara. Pored toga, šasija ima povećanje od 30 milimetara, a samouverena nova veličina gume u 345/55 R22 doprinosi još 50 milimetara. Sve u svemu, Delta 4×4 G Klase raste do visine od oko 225 centimetara.

To bi verovatno bio mali zadatak čak i za Dirka Novickog da dođe do krovnog nosača, koji je Delta 4×4 takođe razvila za konverziju pod nazivom „4×4 Hoch d”. Spojler ispred sa LED svetlosnom trakom i četiri dodatna fara pojačavaju utisak da stojite ispred G 4×42. Poklopac točka je napravljen preko produžetaka od 80 milimetara.

Što se tiče cene, komplet je u razumnom rasponu za osnovno vozilo. Produžni lukovi koštaju 5.500 evra u željenoj farbi, a gume počinju od 4.800 evra. Kompletne kombinacije točkova i guma u ​​kombinaciji sa specijalno razvijenim „beadlock“ točkovima koštaju do 10.800 evra. I dok konverzija šasije košta 1.300 evra, podizanje karoserije je najveća stavka na listi: uključujući montažu, rad košta 17.500 evra.

AutoRepublika

(1113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Sve zajedno, sa tehnicke strane nikakav problem za jednog sposobnog majstora!
Problem ovakvih prepravki u Srbiji bio je i bice sluzba za ateste! Zbog svog neznanja oni traze od izvodjaca radova da pokaze pismenu dozvolu proizvodjaca vozila da on takvu prepravku dozvoljava?!

s mile

i to se lako rešava, lako, ali nije jeftino… osetili su naši distributeri da se tu lepo da zaraditi, pa svaki papir lepo naplate

Matija

Da li je moguce da nasi distributeri mogu da nabave takav dokument?! Ili je to samo sarena laza za pokrice formalnosti?

MRN

Ne razumem. Matematički.
Novi odstojnici šasije daju plus 100 mm.
Sama šasija još 30 mm.
A posebne gume dodatnih 50 mm.
I na kraju je posle konverzije klirens povećan na 225 mm?
Koliko je bio klirens pre ? I šta od one tri stavke uopšte povećava klirens osim posebnih guma ?

BB

Nije to predviđeno za advokate kojinlotaju između redova 😜
To je više z aone koji slijepo vjeruju prodavcu, jer su kod njega pazarili i ostale svoje ljubimce i zadovoljni su kako ta luda od tehnike imaju obezbijeđen servis (ne gledaju trivijalno na velik novac potrošen za to) i uživaju u stilu koji im pružaju takvi draguljčići. U suštini ne koriste funkcionalni dio tog auta već njegove osobine nakita – skup, rijedak, poseban, presijava se 😜

Matija

Kako bi bilo da odgovoris coveku na pitanje umesto da se bavis filozofijom? 🙂

BB

Ne sikiraj se, razumio je on 😉

Matija

Ovako stoje stvari u ovoj prepravci: 1. Ne ide sve sto je nabrojano u povecanje klirensa! Klirens se povecava vecim precnikom guma, tako da je povecan njihov staticki poluprecnik, ovde je receno +50 mm. Klirens je povecan podizanjem sasije od tla za 30 mm pomocu novih opruga ili podmetacima te iste visine izmedju sasije i opruga. Rezultat je povecanje klirensa za 50 + 30 = 80 mm. 2. „Klocne“ od 100 mm montirane su izmedju sasije i karoserije, da bi se karoserija izdigla za tih istih 100 mm. Razlog je da vece gume zahtevaju vise prostora, inace bi cesale o… Pročitaj više »

Izmenjeno 5 meseci pre od strane Matija
MRN

Jao, opet moja greška u čitanju teksta 😊 Baš sam idiot 😊 Čitao sam to rano jutros na telefonu, i to ne naočarima za čitanje, već za daljinu 😊
Hvala ti što si mi pomogao da „progledam“ !

Matija

Sve je u redu! 🙂