1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Još jedna nabrijana verzija Audija RS3
Još jedna nabrijana verzija Audija RS3

Još jedna nabrijana verzija Audija RS3

267
0
Podelite sa prijateljima:

Petocilindrični 2,5-litarski turbo motor je jedino dostupan u Audiju RS3 i RS Q3 i u Cupri Formentor. Sada je pred nama ekskluzivni tjunirani RS3 iz radionice ABT-a.

Sa dodatnim modulom za kontrolu motora, kompanija sa sedištem u Algauu nudi 60 dodatnih konjskih snaga u prvoj fazi, dovodeći RS3 do ukupne snage od 460 konjskih snaga. Paket ABT povećava maksimalni obrtni moment za 40 jedinica do 540 Nm.

Ojačani na ovaj način, ABT RS3 standardno stiže do stotke za 3,6 sekundi. Serijskom modelu je za ovo potrebno 0,2 sekunde duže. Ako kupac ne izrazi nikakve dalje želje, maksimalna brzina ostaje nepromenjena na dozvoljenoj granici od 250 km/h. Ali ako je apsolutni nalet brzine primamljiv, ABT može podići ograničenje brzine na dobrih 300 km/h na zahtev i uz doplatu.

Ako želite samo više snage, od vas će biti zatraženo da platite 4.650 evra za povećanje performansi plus još 400 evra za instalaciju i registraciju. Ako je povećanje maksimalne brzine i proširenje paketa, onda će se iznos koji se duguje povećati za dodatnih 330 evra. Sve ovo važi i za RS3 Sportback i za limuzinu RS3.

Otprilike godinu dana nakon prvog nivoa performansi, kompanija sa sedištem u Algau pokreće drugu varijantu proširenja, koja je sada dostupna i za RS3 Performance. Sa dodatnom modifikovanom kontrolom motora, snaga petocilindričnog motora sada se povećava za 85 KS, a maksimalni obrtni moment se povećava za 60 Nm. Sada je ukupna snaga 485 KS i 560 Nm. Za ovu varijantu, koja uključuje povećanje maksimalne brzine, potrebno je 7.990 evra plus 678 evra za instalaciju i registraciju.

Međutim, u RS3 se trenutno ne može uložiti mnogo više novca. Novi točkovi, poklopci ventila ABT i ulazna svetla na vratima koja projektuju logo kompanije na asfalt kada su vrata otvorena su još uvek dostupni. Dalji dodaci i delovi za konverziju su još uvek u razvoju.

AutoRepublika

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments