1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Carbage Run na francuski način
Carbage Run na francuski način

Carbage Run na francuski način

130
1
Podelite sa prijateljima:

Pre gotovo godinu dana smo pisali o trci Carbage Run! Ovo veoma otkačeno putovanje se održava dva puta godišnje u Evropi i okuplja nekoliko stotina učesnika. Prvo je održano 2009. u Holandiji, i od tada traje do dana današnjeg.

Da podsetimo, Carbage je portmanto nastao od engleskih reči car (auto) i garbage (smeće).

Kome savršeno putovanje mora biti za volanom superautomobila sa velikim snagama, onda može da odustane od čitanja. Jer pravilo za učešće u Carbage Run-u je jednostavno: automobil mora biti stariji od 15 godina i ne sme da vredi više od 500 evra. Među kvalifikovanim francuskim vozilima, postoje modeli kao što su Peugeot 106, Renault Espace 3 ili Citroen Xantia.

Ko bude mislio da se pojavi na startnoj liniji sa strogo originalnim automobilom, „dalje neće moći“. U ovom „reliju“ dekoracija je veoma važna. Na kraju svakog izdanja, učesnici glasaju za najneobičniji automobil, a pobednik dobija nagradu od 500 evra. Dovoljno da motiviše učesnike da pokažu bujnu maštu.

Prvo francusko izdanje ove neobične trke održano je ove godine, a već postoji mogućnost za prijavu za narednu koja će se održati sledeće godine.

U nastavku možete videti slike francuskih automobila sa ove trke. Moramo priznati da ima zanimljivih primeraka.

AutoRepublika

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Možda vrede 500e pre sređivanja, ali ovi primerci vrede bitno više. U odličnom su stanju, i dobro ofarbani, dekorisani.

Naravno, sve je to avantura i druženje.