1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda priprema konkurenta za Kiju EV6
Škoda priprema konkurenta za Kiju EV6
5

Škoda priprema konkurenta za Kiju EV6

1.49K
5
Podelite sa prijateljima:

Češka marka, koja je deo koncerna Volkswagen, počela je da proizvodi modernu Škodu Octaviju 1996. godine. Tokom proteklih godina, automobil je stigao do četvrte generacije predstavljene 2019, i do sada je uvek bila dostupna u dve karoserijske izvedbe – liftbek i karavan koji ima sufiks Combi u imenu. Očekuje se da će Octavia kasnije imati potpuno električne verzije.

Ranije se pretpostavljalo da će „zelena“ Škoda Octavia morati da sačeka do kraja tekuće decenije, ali sada se navodi da će se pojaviti ranije, već 2026. godine. Jedna od nadolazećih novina Škode mogla bi potpuno električni porodični automobil Octavia Combi, koji će imati potencijalno dva pravca u razvoju: krosover ili povišeni karavan.

Još nema zvaničnih informacija o tome kako će izgledati potencijalni novitet. Sa ruskog sajta kolesa.ru prenosimo potencijalni izgled eksterijera potpuno električne Škode Octavije Combi. Pretpostavlja se da će dužina takvog automobila biti oko 4,6 metara, a unutrašnji prostor će odgovarati automobilima klase D.

Sudeći po renderu, koncept Vision 7S može imati snažan uticaj na izgled budućeg sa petoro vrata. Optika glave prikazanog automobila vizuelno se spaja sa sjajnom crnom plastikom koja se nalazi na mestu tradicionalne rešetke. Lakonski trapezni usisnik vazduha ugrađen je u donji deo prednjeg branika.

Na slici se vidi da budući električni automobil ima veoma kratak zadnji prepust, druga svetla, na vrhu kosih petih vrata je spojler, od nefarbane plastike, na krovu su crne šine, kućišta tradicionalnih retrovizora na odvojenim nogama su ukrašena u istoj boji. Standardne kvake na vratima su ofarbane u boju karoserije. Automobil je ukrašen originalnim felnama velikog prečnika.

Prema preliminarnim podacima, unapređena platforma MEB+ činiće osnovu za Škodu Octaviju Combi EV, a novitet će verovatno imati opcije sa jednim elektromotorom smeštenim na prednjoj osovini i verzije sa pogonom na sve točkove sa dva motora. Sistem će uključivati ili litijum-jonsku ili litijum-gvožđe-fosfatnu trakcionu bateriju, a maksimalni domet sa jednim punjenjem će verovatno premašiti 500 km.

Očekuje se da će nova Škoda Octavia Combi morati da se takmiči za kupce sa Kijom EV6: svetska premijera ovog modela korejskog brenda održana je krajem marta 2021. Podsetimo, ovaj krosover-hečbek, zasnovan na modularnoj platformi E-GMP, ima sportsku verziju sa dodatkom GT u imenu.

AutoRepublika

(1487)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Deluje do zla Boga masivno, bez trunke sarma i dinamike! BMW je vec dokazao da i ruzni automobili imaju svoju publiku, prema tome nije iskljuceno da i ovakva Skoda prodje na trzistu.

MRN

„Lepota je u oku posmatrača“.
Postoje vozila koja mi se dizajnom ne dopadaju, pa imaju fantastične prodajne rezultate, što znači da se mnogima i dopadaju 😊

Matija

„Lepota je u oku posmatrača“ – to vazi za amatere. O tome sta je lepota i na kojim pravilima se zasniva dozivljaj lepote analizirali su jos filozofi stare Grcke a u novije vreme nauka. Za svakog od nas je ipak licni dozivljaj najvazniji.

Bungi

Izgleda mi kao Kia Optima karavan, nabildana steroidima. 🤔

s mile

Možda grešim, ali nešto sumnjam da VW ili Škoda mogu da konkurišu Kia&Huyndai modelima. Odavno su koreanci sustigli, ili pretekli VW Škodu… moj utisak