1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota osvežila svoj bestseler među automobilima
Toyota osvežila svoj bestseler među automobilima
0

Toyota osvežila svoj bestseler među automobilima

249
0
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko bismo gledali prodaju putničkih automobila u Americi, i pritom zanemarili krosovere, terence i pikap kamionete, Toyota Camry bi bio model koji bi se definitivno mogao nazvati kraljem popularnosti među kupcima. Ovaj automobil je završavao kao najprodavaniji, svake godine još od 1997. godine, sa izuzetkom 2001, kada je od njega popularnija bila Honda Accord. Čak i u današnja vremena, kada se čini da niko više ne želi putnički automobil, japanski gigant je prošle godine „preko bare“ isporučio 336.978 jedinica. To je definitivno impresivan broj iako, Camry zapravo nije više najprodavanija Toyota u Americi, jer tu čast sada ima krosover RAV4.

Toyota Camry zadnji kraj i bok

Ispred nas je sada delimično osvežen model za 2021. godinu. Trenutna generacija je debitovala pre svega dve godine, a AutoRepublika je testirala istu nedugo posla toga, i značajno pre nego se japanska limuzina vratila na Stari kontinent. Zoran Tomasović je tom prilikom imao samo reči hvale.

Osvežena verzija se nije mnogo izmenila, a japanski proizvođač vozila je obratio pažnju na bezbednosne mere, kao i na novi hibridni model. Toyota kaže da je takozvani „Safety Sense 2.5“ sada standardan na svim verzijama, a reč je o sigurnosnom sistemu koji upozorava vozača na opasnost na putu i aktivira kočnice u slučaju da rezultati analize saobraćajne situacije indikuju ozbiljnu i skoru opasnost.

Toyota Camry nos

Oku vidljiva, najveća izmena se svodi na instalaciju kamere koja nudi bolju rezoluciju, i koja je u stanju da brže analizira potencijalni problem i reaguje po potrebi, bez obzira da li je reč o autonomnom kočenju ili upozoravanju vozača na prisustvo drugih vozila u neposrednoj blizini. Isto se odnosi i na neželjeno napuštanje saobraćajne trake.

U slučaju kvara ili sudara, ovaj sistem takođe šalje poziv za pomoć. „Safety Sense 2.5“ debituje u Camriju, ali će uskoro biti dostupan i u ostalim modelima unutar game marke Toyota.

Toyota Camry stražnjica

Takođe, nov pojam u „Camrijevom rečniku“ za 2021. godinu predstavlja i XSE paket opreme, a koji se nudi u hibridnom izdanju limuzine. Camry XSE se u prošlosti pokazao kao najpopularniji među kupcima zahvaljujući detaljima kao što su: sportska maska hladnjaka, LED farovi, 19-inčne felne i više standardne opreme u enterijeru. Hibridni sistem kombinuje 2,5-litarski benzinski motor sa električnim agregatom, za ukupnih 208 konjskih snaga i maksimalnih 221 Nm obrtnog momenta.

Ostale izmene su minimalne. Najveća vizuelna razlika je po pitanju prednjeg branika, čija je maska dosta šira po uzoru na model Avalon. Osnovni L model je izbačen iz ponude zbog niske potražnje, a zameniće ga dosadašnji LE. Kupci i dalje mogu da biraju između dva benzinca pored spomenutog hibrida, i to 2,5-litarskog sa 203 konjskih snaga, dok opcioni 3,5-litarski razvija oko 100 „grla“ više.

Toyota Camry – centralni greben

Osveženi model stiže u izložbeno-prodajne salone do kraja godine, a početna cena od 24.425 američkih dolara se ne bi trebalo menjati u većoj meri.

AutoRepublika

(249)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments