1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Uslikan novi Volkswagen Tiguan
Prve fotografije: Uslikan novi Volkswagen Tiguan
6

Prve fotografije: Uslikan novi Volkswagen Tiguan

5.69K
6
Podelite sa prijateljima:

Kolegama iz ljubljanske redakcije portala avtomanija je neko od čitalaca dostavio fotografije novog Volkswagena Tiguana i mi smo ih preuzeli s njihovog sajta kako bismo vas obradovali. Jasno je da je novajlija pristojno izevoluirao i da će se mnogi iznenaditi, posebno oni koji su očekivali delikatne i jedva vidljive promene.

I sam Volksvagen je nedavno podsticao maštu publike na temu svog novog kompaktnog SUV-a, koji će zvanično biti predstavljen u narednim nedeljama. Širenje ovih slika internet prostranstvima, istini za volju, naravno može promeniti planove proizvođača iz Volfzburga, pa je možda i očekivano da se s debijem požuri.

Metamorfoza novog Volkswagena Tiguana donosi nežnije, mekše linije nasuprot oštrih i ugaonih formi koje su pratile verziju do sada. Na taj način, srodstvo Tiguana s familijom iz palete modela s oznakama ID-a postaje više očigledno.

Prednji kraj poseduje obeležene vodoravne linije, sa trakom u boji karoserije koja razdvaja blok prednje svetlosne grupe i rešetke hladnjaka, i veliki donji usisnik vazduha. Sve to je u crnoj boji. Crna lakirana rešetka je zatvorena i uključuje sada već klasičnu liniju LED svetla u Volkswagenu, a koja čini vezu između optičkih jedinica. Oblik ovog poslednjeg detalja donosi sećanja na neke stare modele, kao što je EOS, na primer.

Dalje, možemo primetiti da stilisti nisu oklevali kada im je na pamet palo da implementiraju više hroma, pa ga možemo primetiti kao uokvirava zastakljene bočne površine. Nema šta, efektno i lepo. Na zadnjem delu se da zapaziti da se stil nastavlja s trezvenom notom i da su nove signalne grupe povezane negde oko sredine petih vrata. Logotip, za razliku od situacije kod novog Touarega, ne pruža pozadinsku rasvetu.

Možemo ovde još da kažemo da će novi Tiguan biti ponuđen i kao plug-in hibrid sa snagom od najviše 272 „grla“. Paleta motora će i dalje uključivati dizel i benzinske jedinice s indeksom eTSI. Krasiće ih laka hibridizacija, a širok izbor pogonskih sklopova, može otežati izbor budućim kupcima.

Kao što možete i sami da primetite, enterijer noviteta ostaje misteriozan, pa se mogu očekivati i neka, u ovom trenutku nesaglediva iznenađenja. Nakon ovoga, moguće je i da Volkswagen nastavi s igrom skrivalice, pa da kao razotkriva deo po deo novajlije. Otom – potom, pratićemo.

AutoRepublika

(5694)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
loshmi

Kao da je rav4, a ne tiguan, preloš dizajn, prethodne 2 generacije izgledaju mnogo atraktivnije.

BB

Ja sam našao analogiju sa Santa Fe, ali bez obzira, izgleda mi k’o Čeda Jovanović, malo naduvano…
Prošla generacija i to ona 2016 je najbolja…

J4ZZ3R

Dizajniran za kineske kupce, mada izgleda kao Kinezi da su ga dizajnirali

Miki

Pogledaj Geely izggleda kao zmaj.A pogledaj serijal Golfova koji lici na nista.Ne potcenjivati kinesku aut.o industriju

Miki

Nemacka skupa kanta.Bezidejni konstrukcioni pokusaji.

Laki

Napustili svoj teren.