1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla isporučila rekordan broj vozila u četvrtom tromesečju prošle godine
Tesla isporučila rekordan broj vozila u četvrtom tromesečju prošle godine
0

Tesla isporučila rekordan broj vozila u četvrtom tromesečju prošle godine

140
0
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač baterijskih automobila Tesla Inc je izvestio o rekordnom broju isporuka u jednom kvartalu, daleko većem od prognoziranog na Volstritu. Uspeh je postignut zahvaljujući ubrzavanju proizvodnog tempa u novoizgrađenim pogonima u Kini, što je doprinelo i da se posledice nedostatka elektronskih komponenti manje osete.

Na ovaj način je obeležel šesti uzastopni tromesečni period u kom je najvredniji automobilski proizvođač ostvario novo rekordno proizvodno postignuće.

Kompanija Tesla, koju s mesta izvršnog direktora predvodi milijarder Ilon Mask, je isporučila 308.600 vozila tokom poslednjeg tromesečja 2021. godine, što je značajno veći obim isporuka od prognoziranih 263.026 jedinica.

Prodajni rezultati Tesle u periodu od prvog dana oktobra do poslednjeg dana decembra su za oko 70% bolji od onih zabeleženih godinu dana ranije, a pritom su i za blizu 30% impresivniji kada se stave u odnos sa prethodno registrovanim najboljim kvartalom u istoriji brenda.

Tesla je ubrzala proizvodnju u Kini. Vozila koja siđu s traka fabrike u Šangaju su namenjena podmirenju lokalne tražnje, ali i prodaji u Evropi, pa i drugim zemljama. Posebno je vredno pažnje to što je američko društvo uspelo da poboljša prodajne rezultate u uslovima rastuće konkurencije i sve jačeg regulatornog pritiska povodom pritužbi kupaca na bezbednosne aspekte njihovih proizvoda na četiri točka.

Iz društva Tesla smo čuli da su prodali ukupno 296.850 kompakta i krosovera pod imenima Model 3 i Model Y, samo tokom poslednjeg prošlogodišnjeg tromesečja.

Realizacija drugih modela je bila skromnija, pa je tako ka kupcima u tom periodu otpremljeno ukupno 11.750 jedinica s oznakama Modela S i Modela X. Opet, i to je bolje od reprezentativne cifre iz prethodnog tromesečja kada je tih modela isporučeno ukupno 9.275 komada. Analitičari su od ovih vozila ipak očekivali bolji rezultat u kvartalu o kom izveštavamo, s obzirom na činjenicu da su predviđali da će u poslednjem tromesečju do kupaca doći ukupno 12.879 primeraka Modela S i Modela X.

AutoRepublika

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments