1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Soul (2020.) – premijera pre premijere
Kia Soul (2020.) – premijera pre premijere
0

Kia Soul (2020.) – premijera pre premijere

394
0
Podelite sa prijateljima:

Za nekoliko dana, na Salonu automobila u Los Anđelesu, biće predstavljna treća generacija neobičnog modela iz palete korejskog proizvođača, Kia Soul koja je izgleda nesvesno pozirala ispred objektiva foto aparata, negde u Meksiku.

Nova Kia Soul je skoro u potpunosti zadržala stilski izraz promovisan još od prve generacije, ali su neki detalji po prvi put predstavljeni. Tu pre svega  mislimo na odvojene prednje svetlosne grupe, koje koriste LED dnevna svetla, dok su migavci i svetla za maglu izmeštena niže. Nešto slično smo videli na krosoverima marke Hyundai, samo u obrnutom redosledu.

Bokovi malog krosovera su naglašeni lukovima iznad točkova kao i crvenom trakom duž sajtni. Dizajneri su primenili i poznati trik sa crnim trimom koji čini da posmatrač pri pogledu na krov vozila, stekne impresiju nepovezanosti istog sa ostatkom karoserije, odnosno darovali su Soulu, takozvani plutajući krov. Na bokovima je primetno ispisan i naziv modela: “Soul”.

Možda i najveće dizajnersko iznenađenje se krije na zadnjem kraju vozila. Zadnje svetlosne grupe su poprimile oblik bumeranga a protežu se po horizontali do duboko po širini poklopca prtljažnika.

Kia će kupcima ponuditi širok izbor verzija Soula. Naglašeni mačo imidž će krasiti model Soul X-Line, dok će dostupni biti i u sledećim paketima opreme: LX, EX, S i GT-Line. Poslednji naglašava sportski imidž vozila, u skladu sa tradicijom korejske marke.

Za očekivati je i premijeru čisto električnog modela Soul EV. Benzinske verzije će koristiti četvorocilindarske motore: turbo jedinice zapremine 1,6 litara, ili atmosferski agregat zapremine dva litra.

Kia Soul EV će koristiti identičan pogonski sklop koji je upotrebljen i za analognu verziju modela Kia Niro, s tim da će kupci moći da biraju baterijske jedinice kapaciteta 34 ili 60 kWh. Kapacitetnije baterije omogućavaju autonoiju Soula od oko 485 kilometara.

Za samo tri dana, sledi zvanična premijera.

AutoRepublika

(394)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments