1. Home
  2. Vesti
  3. Osica bila kobna po finansijskog direktora Daimler Trucka
Osica bila kobna po finansijskog direktora Daimler Trucka
0

Osica bila kobna po finansijskog direktora Daimler Trucka

995
0
Podelite sa prijateljima:

Glavni finansijski direktor čuvenog nemačkog proizvođača kamiona Mercedes-Benza, a koji posluje pod imenom Daimler Trucks, Johen Gec je pre par dana preminuo. Vest o smrti uglednog računovođe je pvi preneo nemački Bild, a potom i Business Insider (koji inače pripadaju istoj medijskoj grupaciji Axel Springer).

Nesrećni ekonomista je umro u 53. godini života, a tek sada je otkriven i razlog smrti. Naime, glasnogovornik kompanije Daimler Trucks je izjavio za Bilda da je u dogovoru s porodicom nesrećnog čoveka „kompanija najviše sklopna tome da se u javnosti i dalje govori o inicijalnoj formulaciji – nesrećnog slučaja“.

Međutim, mediji su došli do spoznaje da je Gec nastradao nakon uboda ose i da je sa sobom uvek nosio antialergijske lekove. Nije znano da li je i kobnog dana pri ruci imao spasonosne medikamente. Verovatno ne…

Gec je kao član upravnog odbora najvećeg svetskog proizvođača komercijalnih vozila bio odgovoran za finansije od 2021. godine. Baš u to doba se Daimler Truck odvojio od proizvođača automobila. Inače, Gec je u Mercedesu radio duže od 36 godina. Karijeru je započeo kao praktikant za privrednog službenika, administrativnog radnika.

„Smrt Johen Gec predstavlja ogroman gubitak za Daimler Truck, kako u poslovnom, tako i u ljudskom smislu,“ kazao je Martin Daum, izvršni direktor kompanije Daimler Truck. Gec je „umnogome pomogao da se oblikuje“ današnja grupacija i kao finansijski direktor, „dosledno je radio da kompanija bude više uspešna u ekonomskom smislu nego ikada ranije,“ reče Daum.

AutoRepublika

(995)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments