1. Home
  2. Video
  3. Dacia Duster smorila duše pune nade na testu severnog jelena (VIDEO)
Dacia Duster smorila duše pune nade na testu severnog jelena (VIDEO)
64

Dacia Duster smorila duše pune nade na testu severnog jelena (VIDEO)

3.11K
64
Podelite sa prijateljima:

Oni koji su se ponadali da je Dacijin Duster savršen proizvod po razumnoj ceni, sigurno neće radosno dočekati ovu priču. Jer bajke jednostavno postoje samo kada ih napišu Ezop, braća Grim i slični. Automobilska industrija se više opredelila za neke druge pravce umetnosti s ciljem da oplemeni konzumente.

Da se vratimo mi nalazima redakcije kanala km77, one kojima je maternji jezik španski. Nakon brojnih modela automobila koje su bacili na iskušenje na testnom poligonu na kom se simulira bliski susret sa zaprepašćenom životinjom zalutalom na nekom drumu poput Ibarske magistrale, red je došao i na rumunski krosover, u našem narodu poznat kao Dacia Duster.

Kao što je opšte poznato, test izbegavanja prepreka podrazumeva pokušaj da se pri ciljanoj brzini kretanja vozila od 77 km/h naglo promeni smer kretanja vozila kako bi se nedugo potom ono vratilo u svoju traku, sve kao deo izmišljene situacije u kojoj jelen izleće na drum.

Testeri nisu uspeli da ovaj manevar bezbedno zaokruže s dizelom, a ni s benzinskim Dusterom. Barem ne onda kada su jurili zadatim tempom. Tek kada je brzina kretanja vozila svedena na 71 km/h izazov je uspešno savladan, uz opasku da ni mnogo skuplji krosoveri nisu uspeli da se dočepaju zadatih 77 km/h, bez da čunjevima naprave pokolj.

Napomenućemo da je benzinac nosio motor zapremine 1,3 litra sa 150 konjskih snaga koje su išle na sve točkove zahvaljujući robotizovanom menjaču s dvostrukom spojnicom. Benzinac je bio malo bolji, a to se može delimično zahvaliti 17-inčnim gumama tipa Continental EcoContact 6. Dizel verzija je pogonjena čuvenim jednoipolitarskim agregatom sa 110 konja, uz automatsku transmisiju.

Kao razlozi za loše ostvarenje navedeni su rana i drastična intervencija sistema za stabilizaciju vozila, kao i veoma mekano podešen sistem oslanjanja, što je izvanredno po pitanju udobnosti, ali istovremeno i pogubno za stabilnost, odnosno želju za agilnom vožnjom. Kao i svaki krosover, i Duster nudi više težište, što takođe nije dobar preduslov za okretnost.

Pogledajte ceo prilog i sami.

AutoRepublika

(3108)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

64 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ezop je pisao (ili sakupljao) basne koje kroz životinje govore o životnim situacijama, mudrostima, razbija obmane i generalno za rezultat ima mudriji narod. Basna stavlja slušaoca u realan kontrkst. Bajke pričaju o sreći, bogatstvu, blagu bez truda, i ima za cilj da zaglupi narod i upotrijebi ga za vlastiti cilj, otuda priče o pustolovinama (bar 1/2 ih se nikad i ne vrti sa misije), traženju blaga (koje je nastalo pljačkom, vađenjem zuba, sječenjem prstiju, aki to pokupi onaj koji šalje misiju a većina dobiju metak ili nož), o plemimićima koji su sjajni, krasni, prelijepi… Princ Čarls je jo i dobar… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Je li ti to hoćeš da kažeš da je Dačija bolja od BMW 🙂

J4ZZ3R

Svaki vozač Dustera treba da zna da sa SAMO dva puta više novca, może da kupi goli X1 koji će mu omogućiti da prođe 6 km h većom brzinom, a možda to zaokupi pažnju neke princeze sa velikim mirazom i investicija u BMW se isplati sedam puta, jednim udarcem 🙂

Ja bih voleo da čitam uporedni test novog Dustera i X1 iz pera našeg MRNa, mada me je strah da mu redakcija me odbije tekst i vrsti stari nadimak 🙂

BB

Za princeze je ipak potrebna bitanga u X6. Problem je što i one traže princa na bijelom konju, pa se nekad zeznu i zaljube u žabca misleći da je začarani princ, i umjesto bijelog konja dobiju žabca sa bijelom linijom na stolu koji malo kasnije juri bijelu liniju na putu…

Eto bajke kako završavaju…

MRN

Pa, kad nema mogućnosti da se doplati za „M suspenziju“ 😊 A i obzirom na profil i visinu pneumatika, on kao da već standardno ima „vazdušno vešanje“.

Ali, zato u EXTREME opremi za one koji žele i „komforni pristup“ ima standardno i Keyless karticu „DACIA“. Ne treba da se kao kod BMW X5 u FL verziji doplaćuje 1.573,00 € za opcional „Komforni pristup“ 😊

M M

Ovo je pkazatelj, koliko je savremen svet, bez znanja, globalistički, okrenut bezveznim stvarima, sitnicama, a prolaze vozovi i brodovi puni haosa i zla. I budali bi trebalo da bude jasno šta je Duster i koja mu je namena. To je jedinstven na tržištu pravi džipić, koji je sposoban da siđe s asfalta, i ide ruralnim predelima i destinacija bez puteva. Tamo gde odem Dusterom, nne mogu često ni s Ladom NIvom. A pri tome sa Dusterom se može i po gradu, i na more, čaki i dalje bez problema. Pri tome, potrošnja sa DCI motorom je smešna…. Mene ovde oduševljava… Pročitaj više »

Izmenjeno 8 meseci pre od strane M M
M M

Glavni uzrok ovog podupravljanja na ovom testu je Kontinetal Eko kontakt, ko je ravan kur***cu. Jedna od lošijih pneumatika koje možete dobiti na novom vozilu. Loše drže, posebno na klizacm, prilično su bučne, greju se dosta (menjaju pritisak u vožnji) što znači i da su (čak) ekološki loše – imaju povećanu potrošnju goriva. Čak im je i udobnost i buka na minimumu prihvatljivosti, kao i trajnost.

Izmenjeno 8 meseci pre od strane M M
MRN

Mnoga vozila u prvoj ugradnji dolaze sa tim Continental Eco pneumaticima. Pa i na ovaj isti test dodju i sa tim gumama.

A kako objašnjavaju testeri, problem u smislu ostvarenog rezultata nije do guma.

BB

215/65R16 košta 228 maraka… Sutra bih trebao da preuzmem jedan komad…

M M

Znaš koliko se bavim ovim…. Pogledaj na videu, koliko ovaj Daster ima podupravljanje, koliko gume proklizavaju. Nemaju gripa ni malo. A i asfalt im je očajan. Prvo dimenzija guma nije primerena ovakvom testu215/60 R17. Vidno je i pritisak mali za ovakvu vožnju.
Pogledaj slike i video, samo će ti se kazati.
I logično je da ovakav auto ne može biti dobar u ovakvim testovima. Postoje amortizeri, koji mogu do nekle da pokriju ovakve disproporcje u potrebama, ali komad takvog amortizera je u lošijem brendu je preko 1500 evra po komadu.

Matija

Tehnicki dobar komentar! Guma sa presekom od 60% je izabrana za terensku voznju i to je OK jer je Daster terenski auto. Veci presek daje bolji komfor i bolje prjanje gume na terenu – vecu povrsinu kontakta. Izabrati tvrde amortizere samo zbog ovakvih ekzibicija na putu nema nikakvog smisla!

Matija

Sta mislis, koji nivo obrazovanja oni imaju? Inzinjeri?

MRN

Ja se slažem da bi bilo objektivnije da ove testove sprovodi veštačka inteligencija, a ne ljudi, ali, kolima u normalnim uslovima i upravljaju obični ljudi. Čak i da testove objašnjavaju inženjeri, ne verujem da bi bili jednoglasni u stavu šta je uzrok lošeg rezultata na testu. Bezbroj puta sam kroz posao bi u prilici da se sretnem sa različitim (suprostavljenim) mišljenjima veštaka istih struka o istoj okolnosti, pa i onih mašinske i/ili gradjevinske struke. Baš se trenutno „zezam“ sa više veštaka u uzroku havarije jedne mini hidroelektrane, kao i kakva su oštećenja nastala na turbini kao posledica te havarije i… Pročitaj više »

BB

Ja vjerujem da ti sa svojim multidisciplinarnim znanjem ipak bolje shvataš širinu problema 😉
A njihova raznolika mišljenja su vjerovatno posljedica toga čiju stranu zastupaju (ko im više para tutnuo u džep) 😜

Matija

E, ovo je pravi tehnicki komentar! Uz nekoliko narodnih atributa. 🙂 Gume klizaju, tu je problem!

MRN

Te gume (sa svim eko svojstvima, pa i sa lošijim prijanjanjem) su izbor proizvodjača.
Ali, to je ono što kupac dobija kao proizvod. I ono što će ogromna većina kupaca Dačije nakon kupovine novog vozila i da koristi godinama (verovatno paraleno sa zimskim gumama).

Matija

To sto je gume izabrao proizvodjac uopste ne znaci da je to dobar izbor! Proizvodjaci masovnih automobila se obicno rukovode nizom cenom, u poslednje vreme traze gume koje izazivaju manju potrosnju. Stabilnost je tu sporedna stvar.

BB

Ne znam cijenr za proizvođača, ali ta tuma uopšte nije jeftina kada se posebno kupuje (rasjekla se jedna)

BB

Imam te gume i uopšte mi se ne sviđaju. A i nisu ni jeftine kad treba jedna da se zamijeni (rasjekla se)

J4ZZ3R

Hajde što se slażem sa ovim BBom čiji nadimak verovatno znači B(ez)B(mwović) pa smo tu vrlo slični ali da se složim sa tobom je već pomalo zastrašujuće 🙂

Matija

MM govori istinu i to se vidi na videu – gume proklizavaju kao po ledu! Kakve li gume ima onaj MG??? MG je SUV za put i ulicu, nikada nece on proci kuda Daster moze!

igi

Mišelinke, ne znam tačno koje, drugar mi ih je pokazao na svom MG SUV-u na parkingu.

Matija

Miselinke spadaju u najskuplje gume na trzistu.

MRN

Imaš ti i „eko“ Michelinke, koje se zbog manjeg trenja, deklarisanja niže potrošnje i bolje emisije CO2 vrlo često koriste za prvu ugradnju. A u smislu vozne dinamike i pripajanja su realno vrlo loše. Iako su i u toj varijanti skupe kao i svaki premium brend pneumatika u ‘eko“ izvedbi..

MRN

Za moj ukus, Duster, uslovno rečeno, ima dve mane. Možda i samo jednu. Zavisi kako se gleda ova druga. Prva mana je velika teskoba na zadnjoj klupi za SUV vozilo te klase i dužine (434 cm). Tu je za mene baš pao. Druga mana je uslovna, sve zavisno za koje namene se nabavlja. I kako za koga ( za tebe to i nije mana, već prednost). Ako je SAMO za njivu, šume i makadame, ne smeta što nisu dostupni i neki savremeni sistemi asistencije. Ali, za vožnju „po asfaltu“, po magistralama i auto putevima, meni lično je to „diskvalifikatorno“ za… Pročitaj više »

M M

Da dodam, ja bi platio da auto nema te asitencije koje navodiš. Ova dačija je čista mehanika, kod mene uvek dizelke, 6 brzina, ekstra udobne za naše razvaljene puteve, jako prohdna zimi, po usponima, zemljanim putevima. Ova udobnost je prosto neverovatna, ne oseća rupe, pukotine, deformacije i sl. Nema reduktor, što smanjuje otpore i težinu. Ima jako kratku 1 brzinu. Ima 2WD, Auto, i 4WD (zaključan centralni zazvod). Nema bolje. Jedino eventualno fali neki šper, recimo na zadnjoj osovini, ali opet manje nedostaje nego na Ladi nivi. I nisam primetio bilo kakvu teskobu na zadnjem sedištu. Na protiv, pružim noge… Pročitaj više »

Izmenjeno 8 meseci pre od strane M M
Matija

Ovo je covek koji zna zasto je kupio Dastera! Pozdravljam komentar!

MRN

Čudno, sada ti je 6-stepeni manuelni menjač odjednom imperativ uz Dustera, sa čime se inače potpuno slažem, ali, kako si onda uzeo Oktaviju 1,6 TDI prethodne generacije sa 5-stepenim menjačem ? Ja sam uvek prezirao tu dvoličnu politiku VW-a (o tome šta je „dobro“), koji je u prethodnoj generaciji taj 1,6 TDI kod Oktavije i Golfa uparivao uz prastari i prevazidjeni 5MT, a kod Audija A3 ga uparivao istovremeno uz 6MT. I, kako to da mene stalno ubedjuješ da je za 1,0 TSI sasvim dobar i dovoljan i 5-stepeni menjač, mada se taj motor nudi i sa 6-stepenim. A to… Pročitaj više »

M M

Vidi, broj stepeni prenosa kod Dustera DCI 4×4 i Oktavije 1,6 TDI, mu dođe isti. Zašto? Pa zato što Duster ima isto 5 stepeni prenosa + jednu sporohodnu. To jeste u klasičnoj vožnji imaš 5 stepeni prenosa. polaziš 2 brzinom. I to Dusteru daje potpuno drugačije mogućnosti terenske vožnje. A recimo Megane 110 DCI ima 6 stepeni prenosa. Razlika u odnosu na Oktaviju je što se kod njega ubijem od šaltanja. I opet i megan i skoda u finalni stepen prenosa ulaze na tačno 70 km/h, po ravnom ili putu slino ravnom. I sa oba auta izađem na Zlatibor u… Pročitaj više »

Izmenjeno 8 meseci pre od strane M M
s mile

Power is nothing without control 😉

Isto znači za grip…

BB

Ja sam primijetio da se bolje snalazim sa 5 brzina u Berlingu nego sa 6 u Mokki.

Ili da odmah priznam da sam lijen? 😜😂🤣

MRN

🙂🙂🙂

Kitittelj

Izvinjavam se sto se mešam u diskusiju, ali evo direktan primer iz iskustva – Golf 6 1.6 TDI sa 5 brzina i 77KW i Golf 7 1.6 TDI sa 6 brzina i 81KW. Kad vozim šesticu imam utisak da je startniji i nekako lepše raspoređene stepene prenosa ima, hod he taman takav da nije mi dug, ni kratak, a kod sedmice upravo suprotno – kratke brzine, stalno traži saltanje, i za preticanje mora mnogo da se vraća, čak i 2 stepena. Tako da, što se mene tice, bolje je uparen petostepeni od sestostepenog bar kod ovog pomenutog motora. Naravno, na… Pročitaj više »

MRN

Slažem se po pitanju značaja subjektivnog utiska. Jeste najbitniji. Ali je uvek krajnje individualan. Nekom lepše ovo, nekome ono.

Mada, u svetu objekativnog, ako je 5MT bolje rešenje, onda ne razumem zašto su u isto vreme okviru VW grupe vlasnici audija A3 1,6 TDI bili kažnjeni sa 6MT kao lošijim rešenjem, a vlasnici Golfa i Oktavije sa 1,6 TDI bili nagrađeni sa 5MT kao navodno boljim rešenjem ?
Gde bi tu bila logika, kada bi 5MT bio bolji ?

M M

Da je bolje, nije. Da može da 6-stepeni menjač da ima raspored brzina gori nego neki 5-stepeni, i to je moguće. Kd neko pravbi raspored brzina u menjaču mora da zna šta hoće. Po mewni na ovim savremenim dizelima, ubaciti još jednu brzinu između 2 i 4, da dobiješ 6-stepeni menjač, je čista glupost. Da vučem prikoloicu sa tim golfom ili oktavijom koja ima 750kg+, sigurno bi imalo veze. Ovako, mala korist, a veliki rad sa menjačem. Razumem kod Dustera, što je napravljena 1 brzina ultra kratka, a 2 kraćena (verovatno i 3-4). Ili bi razumeo da je na tim… Pročitaj više »

Izmenjeno 8 meseci pre od strane M M
MRN

Znači, VW grupa je po tebi čak „zajebala“ vlasnike Audija A3 sa 1,6 TDI time što im je „dala“ 6MT ?
E, baš svašta. Možda je trebalo da im opciono ponudi i 4MT, pa da u vožnji tada još „manje rade“ ručicom menjača od vlasnika Golfa i Oktavije sa 5MT.

M M

Treba da znaš da izbor stepena prenosa u menjaču, kao i jihov broj je funkcija karakteristika motora, i potrebe – namene i karakteristika samog vozila. I bilo koje rešenje, nije uvek dobro. Šaltanje uvek donosi povećanu potrošnju goriva, a posebno kod turbo vozila koja trenutno gube pririsak nadpunjenja. Tako da u tom kontekstu, šaltanje od 0-70km/h, sa 5 ili 6 brzinskim menjačem, u laganoj vožnji, gde dođeš do finalnog stepena prenosa, sigurno je povoljnije sa 5 bzinskim menjačem, ma šta ti mislio (ako se vratiš na onaj moj komentar od malopre) I ovde pričamo isklučivo o dizelu, koji ima jako… Pročitaj više »

BB

Nema logike… Ako golf V ima pet brzina, Golf VI ima šest brzina, onda Golf VII mora imati sedam brzina 😜😂🤣

Kitittelj

Ne kažem ja da je bolje, ne može da bude i nije, možda je samo uz ovaj motor bolja opcija petostepeni manuelni. Probao sam ga recimo i u Pasatu i opet mi se petostepeni nekako bolje ide, startniji mi je, ne znam eto, samo kazem🙂

Matija

Sasvim si u pravu, covek mora tacno da zna za koju svrhu mu auto treba.

Matija

Sve je vec receno:

– Mnogi drugi SUV i krosoveri nisu uspeli da savladaju ovaj test.
– Uzrok su visoko teziste i mekano ogibljenje.

Sada neka dignu ruku svi oni koji bi Dastera spustili na 150 mm klirensa i zamenili opruge i gume tvrdjima. Ja sigurno ne bih! Na protiv, sa gasnim amortizerima podigao bih ga jos vise i ucinio udobnijim. Vozim od 1970, jos nisam imao susret sa jelenom ali zato mnostvo drugih kriticnih situacija. I preziveh! Letos me je jedan rodjak vozio Dasterom po sumskim putevima razlokanim posle dugih kisa – perfektan auto!

BB

A sad nek stave BMW 530 d na test da ide u šumu ili na vrh planine da postavi repetitor, i onda nek saberu i podijele bodove pa da vidimo ko je umupno bolji…

Kada se želi nešto porediti, moraju se prvo ustanoviti kriterijumi, pa skale ocjenjivanja, pa trk onda uporediti…

Renault Terminator🇷🇺Z

A šta očekivati od čardaka.Ali mi je ovo jedan od veoma rijetkih ako ne i jedini čardak koji ima smisla i svhru postojanja.Prvo izgleda pristojno,drugo razumni motori,treće i ono najbitnije ide brate đe god ‘oćeš što bi rekli moji Banijici.
Auto jeftin za održavanje,jeftin za kupiti u poređenju sa fensi i totalno neupotrebljivim virusima tipa X3,X1,X5,X7,Q3,Q5,Q7,Q8,GL,ML…

Zoca

Pre par dana u Srb.videh novog sa CH reg.oznakama extreme oprema.Novi model sa novom sasijom stize pa cemo videti .

ankebut

Vozači Dustera znaju zbog čega su ga kupili. Ima li bolje od Dustera, ima kako nema; po znatno višoj cijeni. Gume ovakve ili onakve, neka čuda od amortizera i šta bi se dobilo sa tim izmjenama, ništa specijalno. Kupio sam Dustera prije dvije godine novog ispod čekića, 4×4 dci; oduševljen sam, meni bolje ne treba. Za moje uobičajene potrebe je odličan auto; kao i svi drugi najveći dio kilometraže odradi na relaciji posao-kuća, poneki dulji put i to je to. Glavni razlog da kupim 4×4 je bio zimska sekiracija i briga kako ću zorom na posao kad padne snijeg ili… Pročitaj više »

Matija

„Tako je junace“ – sto bi rekao jedan nas drugar! 🙂

BB

👏👏👏 „meni bolje ne treba.“ Izjava koju mnogi ne razumiju…

Čuj, 15000 EUR mogu da te prevezu od tačke A do tačke B (u ovom slučaju te tačke ne moraju biti ni na putu)? Nemoguće, to može samo 100.000 EUR 😜

MRN

Zašto mi imamo običaj da u odnosu na druge, njihove želje, potrebe i/ili racionalnost postupanja, cenimo isključivo iz naše perspektive? Samo „iz naših cipela“. I samo ono što je za nas „pametno“, „dovoljno“ i/ili „racionalno“, samo to može i za drugoga da bude „pametno“, „dovoljno“ i/ili „racionalno“. A sve ostalo je „glupo“ ?

Kitittelj

Lepo rečeno, ali to je „ljudski“, ipak niko ne može da posmatra svet očima drugog čoveka… Beše jedan takav „član“ ovde što je napadao sve redom čim mu neko dirne u Kiu…

MRN

Bio je.
Verujem da je i dalje tu. Samo da „ćuti“.
Šteta. Imao je zaista odličnih komentara. Dok ne počne rat brendova.

M M

Ljudi uopšte ne razumeju, kakav posao može Duster da završi, koliko može da vredi.
Čitava zanimanja danas zavise od njega.
Jednostavno Duster 4×4 DCI danas nema alternative
Na žalost ne znam koliko će dugo kod njega egzistirati ova oznaka DCI

MRN

Postoje zanimanja koja bi propala da danas ne postoji Dacia Duster 4×4?
Ne bih se uopšte složio. Ni najmanje. Sve ima alternativu. Apsolutno sve.

BB

comment image?auto=compress&crop=faces&fit=fit&fm=webp&h=0&ixlib=php-3.3.1&q=45&w=1820

ovaj?

Izmenjeno 8 meseci pre od strane BB
MRN

U pravu si. Ipak nema alternative. Bolje odmah da kažem da je tako …

Laki

Korektno junače.

Matija

Pregledao sam video – pri brzini od 73 km/h na kraju testa vozac uopste nije ni pokusao da upravi tockove u pravcu staze! Po mom misljenju, ovaj test je nevazeci. Vazna primedba – pri promeni smera Daster kliza preko sva tri tocka na spoljasnjoj strani krivine, sire i kvalitetnije gume bi znacajno popravile ponasanje vozila. U ovom slucaju visina poprecnog preseka gume (ono sto se obelezava kao 205/50 i tsl.) ima takodje znacajnu ulogu – nizi presek daje bocno krucu gumu – na zalost i uzduzno, sto pogorsava udobnost pri kotrljanju. Kod ovakvih vozila kao sto je Daster, Lada Niva… Pročitaj više »

Gox

Nije bas jasno cemu ovakav tekst i naslov, nijedan SUV ne moze da prezivi cimanje levo-desno jer nije ni predvidjen za takvu voznju. Ista ekipa je umalo prevrnula Grand Cherokee koji kosta 3x skuplje, tkd prica u komentarima o gumama, vesanju i dr. je besmislena. Zamislite sleper sa prikolicom da proba da izvede ovo pri 77kmh…

Matija

Ovoj Tojoti nije potreban „test jelena“ – nema razloga da se plasi sudara sa njim.

comment image

s mile

će ga preripi 😉

BB

Oktud u pistinji Jelen? 😜🤣😂 Možda neki oliks ili kamila ..

Dok na ibarskoj nema čak ni u bajlama 😜

Matija

U pustnji nema jelena ali ima kamila! 🙂

J4ZZ3R

Još jedna od prednosti Duster-a je što sa njim sigurno ne možeš da nagaziš na sponzorišu 🙂

Matija

Evo kako je prosao Jaguar I-Pace na istom testu! Jaguar je mnogo skuplji i mnogo „sportskiji“ SUV od Dastera, pa ipak….auto kliza na sva cetiri tocka! Rezultat nije bolji od Dasterovog.

https://youtu.be/VIijZptN8FY

Tomo

Ide ona puno bolje uz korištenje manualnog mjenhanja brzina…auto ionako nije napravljen za brze slalome..