1. Home
  2. Vesti
  3. Nova kabina Minija Coopera: minimalistički dizajn, masivni okrugli ekran
Nova kabina Minija Coopera: minimalistički dizajn, masivni okrugli ekran
11

Nova kabina Minija Coopera: minimalistički dizajn, masivni okrugli ekran

532
11
Podelite sa prijateljima:

Mini je otkrio novu Cooperovu kabinu, uključujući i animaciju pokretanja info-zabavnog sistema. Usvaja estetiku koja ažurira originalni Mini za savremeni svet.

Novi Cooper ima radikalno pojednostavljenu kontrolnu tablu u poređenju sa postojećim modelom (pogledajte naslovnu fotografiju i fotografiju ispod). Za volanom više nema instrumenata, ali postoji head-up displej. Okrugli središnji ekran u sredini uključuje brzinomer i funkcije multimedije. Ploča ovalnog oblika ispod ekrana sadrži fizičke kontrole.

Novi volan ima debele ručke na pozicijama od 2 do 10 sati. Višefunkcionalna dugmad takođe izgledaju istaknutije.

Tkanina na kontrolnoj tabli ima sivi gradijentni uzorak na vozačevoj strani i prelazi u šaru u obliku zubaca na drugom kraju. Uski prorez drži ventilacione otvore za klimatizaciju i ventilaciju.

Kada se Mini pokrene, ambijentalno osvetljenje osvetljava donji deo instrument table. Na ekranu se prikazuje amblem brenda, zatim plave i žute kuglice koje se kovitlaju pre pokretanja ekrana.

Mini je već otkrio novi Cooperov eksterijer. Kao i kabina, karoserija je jednostavnija od trenutnog modela. Ispred je široki osmougaoni element, sa trapezoidnom rešetkom na dnu. Postoje LED diode oko farova i dve horizontalne trake.

Profil podseća na BMW-ov oživljeni Mini s početka ovog veka. Međutim, šoferšajbna je strmija. Prednji i zadnji prepusti su prilično kratki.

Pozadi imaju naslagana zadnja svetla u obliku trougla sa svake strane. Kako današnja moda nalaže, ime modela je na sredini zadnjih vrata. Dok su izduvne cevi sakrivene na ovom automobilu, špijunski snimci Coopera S pokazuju ga sa centralnim izduvom.

Novi Mini Cooper dolazi sa električnim pogonima i pogonima sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, a voze se na različitim platformama. EV dolazi kao početni nivo Cooper E sa električnim motorom smeštenim napred sa 181 konjskom snagom i baterijom od 40,7 kWh koja nudi procenjeni domet od 300 km po evropskom ciklusu testiranja WLTP. Cooper SE ima motor od 215 KS i paket od 54,2 kWh koji obezbeđuje 400 km.

Mini još nije objavio kada će novi Cooper debitovati.

Pogledajte i video sa kanala DPCcars…

AutoRepublika

(532)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Barem pozadi nema padajuću liniju krova.

Matija

Postuju tradiciju! 🙂

J4ZZ3R

Enterijer izgelda odlično sada, baš moderno, decentno, a u isto vreme atraktivno.
Ne razumem samo kružni oblik infotainmenta sem želje da se bude različiti po svaku cenu, ali hajde i to, nego zašto se najavni video jednog dokazano vozačkog, zabavnog automobila predstavlja uvodnom animacijom infotainmenta?

MRN

Pa, sada je infotainment jedini bitan deo automobila … Takva je trenutna moda.

Kitittelj

Da, a okrugao je verovatno zbog tradicije, kao na starom Miniju…

MRN

Ništa tu od tradicije ostalo nije, a što se jasno primeti i kroz video, u delu gde pokušavaju da ukažu na navodnu evoluciju dizajna enterijera

Matija

To je i moje misljenje. Dizajneri se nisu snasli u svom zadatku!

Matija

Klasicni Mini je toliko mali a njegova forma toliko jednostavna da danasnji dizajneri imaju absolutno minimalne mogucnosti da u tim granicnim uslovima kreiraju nesto novo. Iz tog razloga dizajneri se odlucuju da izadju iz Minijevih okvira i tako dolaze u rizik da ono malo originalnog pokvare. Novi dizajn zasluzuje pohvalu samo tamo gde nije odstupio od originala a kritiku zasluzuje na vise mesta: Eksterijer: – Osmougaona „maska“, koja je svojom velicinom progutala ceo prednji deo?! – Farovi sa nekakvim suvisnim crtama?! – Ispod farova klasican Mini ima migavce – taj detalj bi lepo popunio prostor na prednjem delu. Dobar primer… Pročitaj više »

Bungi

Sve si rekao što bi i sam 😊Ali kojem „naučniku“ pade na pamet da okači okrugli LCD kao kakav zidni sat u sobi.??? 🤔Kao fol liči na orginal.?Pa liči jedino ako si skroz ćorav🧐

Laki

Vozio „Countryman S“ par dana na rentu.Osim mnogo šminke iskreno više sam očekivao jer bučan je slabo izolovan dosta neudoban i puno troši za dizela.Nećeš vjerovati da u praksi g30 520d troši dosta manje od kockastog.

Matija

Dodatak na prvi komentar: okrugli ekran je transparentan, na njemu se emituje nekoliko informacija jedna preko druge – absolutno nepregledno i tesko citljivo! Zbog ovoga ce biti vise udesa jer ce vozacu trebati vise vremena da shvati sta kompjuter zapravo emituje!

U vratima nema mesta za flasu?!

Izmenjeno 9 meseci pre od strane Matija