1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Manhart pretvara BMW M340d u turbodizel raketu
Manhart pretvara BMW M340d u turbodizel raketu

Manhart pretvara BMW M340d u turbodizel raketu

441
1
Podelite sa prijateljima:

BMW M340d je uvek bio pomalo čudan automobil kao limuzina odeljenja M sa dizel motorom koji je lako parirao modelu M340i. Nemačka kompanija za tjuning Manhart sada ima rešenje da učini M340d jednako moćnim kao i njegov benzinski brat.

Nazvana MH3 400D, Manhartova kreacija ne samo da poboljšava performanse limuzine, već i dodaje dodatni sjaj njegovom dizajnu. Modifikacije počinju ispod haube gde je tjuner instalirao svoj MHtronik poverbox kako bi podigao automobil sa svojih standardnih 340 KS i 700 Nm na značajnijih 380 KS i 770 Nm. Da podsetimo, M340i ima 382 KS i 500 Nm. Test verzije Touring potražite na ovom linku.

Dodatak poboljšanom softveru motora je novi izduvni sistem sa četiri izduvne cevi od 90 mm i podesivim ventilima.

Zatim sledi prelazak na dizajn. Ono po čemu se automobil izdvaja od bilo kojeg običnog M340i su srebrne i crvene pruge koje se protežu niz bočne strane automobila i preko haube i krova. Manhart je takođe ugradio spojler od ugljeničnih vlakana iz asortimana M Performance, kao i agresivniji difuzor. Automobil sada takođe ima opruge H&R koje su smanjile visinu vožnje za 40 mm na prednjoj i 30 mm na zadnjoj osovini.

Naravno, Manhart je morao da zameni točkove, pri čemu su njihovi imali mat crnu boju i dimenzije 20×9 napred i 20×10,5 pozadi, dok su bili obuveni u gume dimenzija 255/30 napred i 275/30 pozadi. Manhartove nadogradnje zaokružuju nove školjke od ugljeničnih vlakana za sportska sedišta M, ručicu menjača od ugljeničnih vlakana i osvetljeni pragovi vrata s natpisom „Manhart“.

AutoRepublika

(441)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Automobil sada takođe ima opruge H&R koje su smanjile visinu vožnje za 40 mm na prednjoj i 30 mm na zadnjoj osovini.“

Da li je to zaista bilo nužno? To je ubijanje upotrebne vrednosti vozila.