1. Home
  2. Vesti
  3. Odložena proizvodnja pojačanog Peugeota e-208
Odložena proizvodnja pojačanog Peugeota e-208
1

Odložena proizvodnja pojačanog Peugeota e-208

168
1
Podelite sa prijateljima:

Predstavljen u oktobru 2022. godine, Peugeot e-208 sa 156 konjskih snaga dugo čeka na proizvodnju, koja je odložena za oktobar 2023. godine, dok su prve isporuke prvobitno bile zakazane za mart. Ovo kašnjenje utiče i na Opel Mokku Electric, čije je lansiranje odloženo do jeseni.

Predstavljena na Salonu automobila u Parizu 2022., nova varijanta Peugeota ​​e-208 sa 156 KS i baterijom od 51 kWh mogla je od tada da se poruči. Dostupna samo na završnom nivou GT, ova verzija je trebalo da bude isporučena svojim prvim kupcima u martu ove godine. Ali, brend sa znakom lava je promenio plan i mora da odloži proizvodnju za oktobar da bi se poklopila sa datumom stupanja u proizvodnju restilizovanog  modela 208 (lansiranje u novembru).

Stellantis ovo kašnjenje opravdava ograničenjem proizvodnje njegovog novog bloka, koje je rezultat zajedničkog preduzeća Emotors (Nidec i Stellantis). Pojednostavljeno rečeno, povećanje fabrike nije dovoljno za snabdevanje brendova grupe. Ovaj električni motor nove generacije, koji već oprema DS3 E-Tense, Jeep Avenger i Opel Mokku Electric, takođe će se naći 2023. godine ispod haube restilizovanih Peugeota e-308, e-2008 i e-208, kao i Citroena e-C4 i restilizovanog Opela Corse.

Dovoljno je reći da u fabrici Tremeri, u Mozelu, gde se proizvodi elektromotor, zaposleni ne miruju. Ali ovaj kontinuirani tempo primorao je Peugeot da napravi izbor. Ovo takođe objašnjava zašto se od prošlog marta e-208 GT u verziji sa 136 KS vratio u katalog.

Ovaj izbor očigledno nije bez posledica za kupce koji su već odrešili kesu kako bi sebi priuštili ovu novu, efikasniju verziju. Na raspolaganju su im dva rešenja. Ili će otkazati svoju porudžbinu, ili pristaju da preuzmu nerestilizovanu verziju od 136 KS (opremljenu opcijom punjača od 11 kW po ceni od 400 evra) po istoj ceni kao i verzija od 156 KS, odnosno 40.400 evra (bez državne pomoći). Kao kompenzaciju, Peugeot daje kreditno pismo od 500 evra.

AutoRepublika

(168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, dobro je što neostvareni kupci jače verzije nisu ostavljeni na cedilu, već imaju sasvim korektnu ponudu, tj. „Ili će otkazati svoju porudžbinu, ili pristaju da preuzmu nerestilizovanu verziju od 136 KS … po istoj ceni kao i verzija od 156 KS“.

„Genijalno“. Bravo za PSA. Ali, „malo sutra“ 😊