1. Home
  2. Vesti
  3. Elektrifikovani BMW M modeli će i dalje biti „ultimativne vozačke mašine“
Elektrifikovani BMW M modeli će i dalje biti „ultimativne vozačke mašine“
0

Elektrifikovani BMW M modeli će i dalje biti „ultimativne vozačke mašine“

161
0
Podelite sa prijateljima:

Tvrdokorni ljubitelji BMW-a elektrifikaciju M modela sigurno smatraju „bogohuljenjem“, ali činjenica je da se većina „plug-in“ primeraka prodaje u M Sport paketu. Sada je interesantne stvari otkrio Aleksander Kotuc, menadžer za proizvode bavarske marke.

Naime, on tvrdi da su kupci već sada željni da uskoče u elektrifikovane automobile „okićene“ sportskim komponentama koje donosi opcioni paket. Samim tim, ideja o elektrifikovanom, čistom M modelu, nije daleko od ostvarenja, što bi moglo da se desi ranije nego što se misli. Upravo je to nagovestio Kotuc, sugerišući nešto što bi moglo da ponese oznaku „iM“. Po njemu, bilo da je reč o hibridu ili čistom EV modelu, radiće se o „ultimativnoj vozačkoj mašini“.

Pre nekoliko dana je stigla vest da će nova generacija M3 dobiti mali elektromotor, koji će podići snagu za oko 30 konja. Doduše, penali će doći u vidu povećan emase, ali je dobra vest da će se serija 3 prebaciti na CLAR platformu. To znači da će u proseku biti redukovano 40 kilograma, mada je manje verovatno da će M3 izgubiti toliko težine, s obzirom na složeniji pogon (ukoliko bude hibrid).

Ostaje nam da vidimo da li će M3 i M4 biti prvi BMW M modeli sa hibridnom asistencijom. Ukoliko se to obistini, ssamo smo nekoliko godina od početka nove ere.

 

 

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments