1. Home
  2. Vesti
  3. Kineska marka Omoda galopom u osvajanje Španije, a kasom na Italiju
Kineska marka Omoda galopom u osvajanje Španije, a kasom na Italiju
5

Kineska marka Omoda galopom u osvajanje Španije, a kasom na Italiju

7.14K
5
Podelite sa prijateljima:

Omoda je u osvajanje španskog tržišta krenula kontingentom korosovera po imenu C5. Nakon toga, kineski brend kreće u pokušaj uspeha na tržištu Italije. Pored ovih informacija, dostupna je i šira i ona govori o planovima rukovodstva Omode u pogledu nastupa na tlu Evrope.

Prvi kontingent krosovera s oznakama Omode je ka Starom kontinentu krenuo iz kineske luke Vuhu, i pomorskim putem je stigao u špansku luku Las Palmas. Istovremeno su otvorene i knjige porudžbina za ovaj model, dok je za početak prodaje zvanično najavljen poslednji kvartal 2023. godine.

Podsetićemo da marka Omoda pripada koncernu Chery, a odnedavno je ovaj brend zastupljen i u našoj zemlji. Logično, Omoda je u Evropi najpre pokrenuta na ruskom tržištu, da bi se potom pojavila i Turskoj, pa onda i Indoneziji, Meksiku. Australiji, Kataru i Južnoafričkoj Republici. Kinezi su najviše uspeha od svih ovih teritorija imali na tlu Ruske Federacije. Skoro polovina globalne prodaje Omode, tokom maja 2023. godine se odigrao baš u najvećoj zemlji sveta.

Konkretan model koji je poslat u Evrpou je isporučen u tiražu koji premašuje 80 hiljada komada, dok će ukupna prodajna brojka do kraja ove godine premašiti 200 hiljada jedinica. Da bi se to ostvarilo, krenuće se s plasmanom i na drugim teritorijama.

Očekuje se značajan doprinos kupaca na Pirinejskom poluostrvu, ali cene za stanovnike tog dela zapadne Evrope još uvek nisu obelodanjene. Kako bilo, Kinezi žele da do kraja godine prošire svoje prisustvo na ukupno 21 tržištu sveta.

AutoRepublika

(7135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Rasturaju…

Zoca

U Spaniji je ovaj sto ce se kod nas prodavati kao Chery FX 30 hilj ..Mozda kod nas bude cena na nivou Kia Sportage-a.Onda ce neslavno proci kao i pre desetak god.

Milan

Chery FX

Slobodan

Mi sa Kinom imamo skoro pa najbolje odnose u Evropi. Cudi me da nisu krenuli sa ekspanzijom svojih brendova na Srpskom trzistu. Citam za elektricni Xaomi koji ima domet od 800 km sa jednim punjenjem. Cena oko 22000 eura. Slozicete se da je to izuzetno povoljna cena cak i za male benzince. Time ce naterati razmazene Evropske marke da snize cene svojih preskupih automobila i bice zdrava konkurencija. Dosta je bilo pljackanja, vreme je Kinezi da upadnu na sva trzista sa izuzetnim kvalitetom i cenema. Bravo za Kinu.

Radisav

Pravili bi mi mnogo što-šta sa istoka da nismo prodane ekumenističke duše neverujuće zapadne civilizacije. Iz tog razloga nam je NAMETNUT Fiat da ne možemo bez kontrole u auto industriji napred. Možemo da budemo samo otirač starih tehnologija, jer i Fiat strujni je 20 mesta ISPOD kineskih strujnih automobila koji se prave u zaostalijim delovima Kine.