1. Home
  2. Sajmovi
  3. Range Rover Evoque nudi i verziju s više centimetara među osovinama
Range Rover Evoque nudi i verziju s više centimetara među osovinama
0

Range Rover Evoque nudi i verziju s više centimetara među osovinama

157
0
Podelite sa prijateljima:

Dok je još nastupao kao izdanak prvog pokolenja, Evoque se pored verzije s petoro vrata, nudio i kao kabriolet s parom vrata manje, a mi smo ga testirali nazvavši recenziju, čini nam se „Bikini na skijama“. Aktuelni Evoque se ne prodaje u izvođenju bez krova, ali je dobio novu modifikaciju. U pitanju je verzija s produženim međuosovinskim rastojanjem, a svi znamo da je to potez iniciran željom da se podiđe Kinezima koji očito pate za dodatnim centimetrima.

Kao što je to slučaj kod većine proizvođača, i za Jaguar Land Rover je kinesko tržište postalo najznačajnije na svetu, jer je tamo isporučeno 83 hiljade primeraka, za razliku od američkog gde je završilo tri hiljade komada manje. Utoliko je odluka o lansiranju ovakvog izdanja potpuno razumljiva i opravdana.

„Jazavičar verzija“ Evoquea je dobila sufiks L, i prikazana je na Salonu automobila u Čongkingu. Za proizvodnju atraktivnog krosovera u ovom izdanju je zadužen zajednički poduhvat oformljen od strane lokalnog preduzeća Chery i Jaguara Land Rovera, što ujedno podrazumeva i potpuno isključenje iz tamošnjih prodajnih kataloga uobičajenog, globalnog modela, onog s međuosovinskim rastojanjem na koje smo svikli.

Trebalo bi reći da je 160 milimetara ono o čemu se priča od samog naslova, pa je Kinezima dostupno 2.841 milimetar između osovina u britanskom SUV-u. Zahvaljujući tome, Evoque L nudi deset santima više od sestrinskog krosovera Land Rover Discovery Sport. Prirast u dužini ove verzije Evoquea je identičan onom koji reflektuje narasli međuosovinski razmak, pa iznosi 4.531 mm.

Uzgred budi rečeno, ako zagledate kinesku i globalnu verziju, i to još bolje, parkiranu jednu pored druge, svakako ćete primetiti razliku u tome na koji način pada linija krova, ali to ipak nije promena koja bode oči.

Kinezi, pa i svi ostali koji se u toj državi budu vozili na zadnjoj klupi ostvrskog krosovera, uživaće u većem komforu, jer se celokupan prirast odrazio isključivo na ugođaj za kolena putnika koji sede iza vozača.

Instalirana je i dodatna polica između prednjih i zadnjih sedišta (fotografija iznad) i ona je podesna za smeštaj raznih gedžeta. Dodatno, naslon zadnje klupe je ovde moguće podešavati električnim putem dok se tasteri za upravljanje ovom funkcijom nalaze na vratnim panelima.

Jedini motor koji će se naći u ponudi ovog krosovera je onaj koji raspolaže s dva litra radne zapremine, i uz pomoć turbo punjača razvija 249 konjskih snaga. Pripada porodici lakih hibrida i familiji Ingenium. Sarađuje sa devetostepenim automatskim menjačem i pogonom na sve točkove.

Kineski Evoque se neće nuditi u nekim manje prestižnim izdanjima, već samo bogato opremljen. Prodajna akcija kreće počev od jula, dok će cena biti 61 hiljada američkih dolara, što je za 2.300 najmanjih zelenih novčanica jača cena od one koju plaćaju kupci globalne verzije.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments