1. Home
  2. Vesti
  3. Rekordna prodaja za Teslu u drugom kvartalu
Rekordna prodaja za Teslu u drugom kvartalu
0

Rekordna prodaja za Teslu u drugom kvartalu

180
0
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač je u drugom kvartalu prodao ukupno 95.200 automobila. 

Apeli Ilona Maska na radnike očigledno su urodili plodom, te je Tesla ubeležila odličnu i proizvodnju ali i prodaju u tek završenom drugom tromesečju.

Ukupno je prodato 17.650 primeraka Modela S i X, dok je Model 3 stigao do 77.550 kupaca. Na taj način ovo postaje najbolji kvartal u istoriji Tesle kada je reč o prodaji automobila.

S druge strane, američka marka očigledno je uspela da reši veći deo problema koji su postojali što se tiče proizvodnje te su sada značajno podigli broj sklopljenih automobila na dnevnom nivou.

Tokom drugog kvartala Tesla je napravio ukupno 87.048 automobila. Od te brojke 72.531 otpada na Model 3, dok je ostatak kumulativni broj sklopljenih Modela S i Y.

Tesla navodi da očekuje da će rast proizvodnje i prodaje biti ubeležen i u narednom tromesečju.

AutoRepublika 

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments