1. Home
  2. Prezentacije
  3. Suzuki Invicto skuvan u Toyotinoj kujni
Suzuki Invicto skuvan u Toyotinoj kujni
3

Suzuki Invicto skuvan u Toyotinoj kujni

721
3
Podelite sa prijateljima:

Globalna paleta vozila koju je nudio Suzuki, oduvek je sadržala nekoliko monovolumena, nastalih kao posledica rada stručnjaka iz te japanske firme. Nastupali su u različitim segmentima, počev od keija, pa sve do lakih kompaktnih kombija. Ali, nikada Suzuki nije imao pravi, veliki minivan. Problem je na matičnom tržištu rešen tako što je na tuđ proizvod nalepljena značka Suzukija, pa je tako tokom dugog perioda, minivan Suzuki Landy, bio ništa drugo do klon Nissana Serene. Ipak, počev od prošle godine, veliki minivan Suzukija je postao kopija Toyote Noaha.

Sada je pala odluka da se u Indiji krene istim putem, a svi znamo koliko je to važno tržište za Suzuki gde je ovaj jedan od najvažnijih brendova. Samo što je na tom potkontinentu, predmet pozajmice bio jedan drugi četvorotočkaš Toyote.

Minivan Suzuki Invicto je predstavljen juče i stiže kao konvertovana Toyota Innova Hycross utemeljena na arhitekturi GA-C, a koja se proizvodi u Indiji od kraja prethodne godine. Ipak, preimenovanje Toyote u Suzuki nije izvršeno prostim prelepljivanjem logotipa na vozilu. Zajednički poduhvat Maruti Suzuki se potrudio malo više da personalizuje Invicto, pa je tako novitet dobio originalni prednji odbojnik, a osobene su i rešetka hladnjaka i masivna horizontalna letvica.

Farovi izvedeni u LED tehnologiji poseduju trostruku sekciju dnevnih svetala, dok su zadnja signalna svetla takođe izdeljena na tri dela, što predstavlja korporativnu karakteristiku, znajući da svi skuplji modeli Suzukija na indijskom tržištu „furaju taj fazon“.

Originalne su 17-inčne felna. Te male stvari bi trebalo da budu dovoljne da se dva automobila ne mešaju jedan drugom u poaso. Od sedam raspoloživih nijansi za farbu karoserije, Toyota ima pravo na svaku ponaosob, dok Suzukijev minivan može da dođe u samo četiri od njih. U svemu ostalom, 4.755 milimetara dug Invicto i Innova Hycross su identični.

Razlike su u kabini predstavljene samo kroz boju dekorativnih umetaka, pa tako kod Suzukija srećemo bakarnu nijansu, umesto Toyotine srebrne. Dodatno, Suzuki nudi samo crninu u enterijeru, dok kod Toyote kupci imaju i dvobojnu opciju.

Minivan Suzuki Invicto poseduje sedam ili osam sedišta. U prvom slučaju su zasebna sedišta postavljena u drugom redu, dok je u drugom slučaju montirana zajednička, jedinstvena klupa za troje namernika. Samo su dve opcije među kojima se može tražiti sreća.

Naposletku, ako Toyota Innova Hycross može biti pogonjena dvolitarskim benzincem ili hibridnim pogonskim sklopom koji je utemeljen na tom motoru SUS, onda je Suzuki Invicto jedino dostupan kao hibrid. Pruža dvolitarski benzinski atmosferski motor sa 152 konjske snage i 188 Nm najvišeg obrtnog momenta, trakcioni električni motor sa 114 konjskih snaga i 206 Nm. Motor s unutrašnjim sagorevanjem je uparen s elektromehaničkim varijatorom.

Najviša snaga pogonskog sklopa iznosi 186 konjskih snaga, dok je minivan težak 1.620 kilograma i ne može biti lakši od toga, ali teži da. Invicto iz mesta do „stotke“ ubrzava za 9,5 sekundi.

Kao rezultat pobrojanog, došli smo u situaciju da Invicto bude najskuplji model Suzukija na indijskom potkontinentu, i s cenom kreće od 30,1 hiljadu američkih dolara. Slična hibridna Toyota košta isto, pa nema uštede, a niko ne očekuje prodajne rekorde od konvertovanog minivana.

Glavni zadatak modela po imenu Invicto biće da očuva bazu kupaca (uključujući i korporativne), one koji su već odrasli uz neki od modela Suzukija, a koji sada žele da kupe neki impresivniji automobil.

AutoRepublika

(721)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

„Glavni zadatak modela po imenu Invicto biće da očuva bazu kupaca (uključujući i korporativne), one koji su već odrasli uz neki od modela Suzukija,“ Pa, eto, ja sam „odrastao“ uz Suzuki, imao ga preko decenije, ali, šanse nema da bih uzeo Toyotu sa znakom Suzukija. Uzeo bih Toyotu, jer nisam video smisao da kopiju platim skuplje od originala. Ono gde bih napravio izuzetak, jeste (putnički) Berlingo, uzeo bih ga kao Toyotu Proace City Verso, sa dva razloga: 1. Dok se (putnički) Berlingo bio i nudjen sa SUS motorima, Toyota je na sve to davala bolju garanciju (do 10 godina ili… Pročitaj više »

Matori

Ko je na tim fotografijama video minivan?
Klasičan „čardak“ sa tri reda sedišta

MRN

U pravu si. 😂 Sada pogledah i na netu nadjoh podatak da kod originala klirens iznosi 185 mm.