1. Home
  2. Vesti
  3. Reportaža
  4. Top 10 najprodavanijih automobila u Velikoj Britaniji
Top 10 najprodavanijih automobila u Velikoj Britaniji
0

Top 10 najprodavanijih automobila u Velikoj Britaniji

553
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavljamo listu najpopularnijih automobila na Ostrvu za ovu godinu. 

Britansko tržište ostvarilo je u julu rast od 11,3%, što je prvi put ove godine da beleže rast! Boljitak na planu prodatih automobila stručnjaci pripisuju pre svega povratkom kupaca u izložbeno-prodajne salone, ali i činjenici da postoji nagomilan broj narudžbina.

Interesantno je da je najprodavaniji automobil u julu bio Vauxhall Corsa sa 5.455 isporučenih jedinice, čime je svrgnuo sa trona bestseler u Britaniji – Ford Fiestu. Fiesta je stigla do 5.421 kupca, dok je na trećoj poziciji još jedan model američke marke – Focus, koji je dostavljen u 4.980 primeraka.

Evo kako izgleda lista najprodavanijih automobila na Ostrvu ove godine zaključno sa julom.

1. Ford Fiesta – 26.519

Teško je da će bilo koji model u dogledno vreme svrgnuti Fiestu sa čela ove liste. Američki hedžbek dominira ua Britaniji od 2009. godine. U prvih sedam meseci ove godine prodato je 26.519 automobila, s tim da je u aprilu isporučeno svega 55 jedinica. U julu je ostvaren ogroman oporavak, s tim da Ford očekuje dalji rast prodaje u tekućem mesecu.

2. Ford Focus – 23.126

Nije nikakva tajna da Britanci smatraju Ford za praktično domaće vozilo, stoga i ovoliko dobra prodaja američke marke u ovoj zemlji. Focus je ujedno i najbolje plasirani model C segmenta na britanskom tržištu.

3. Vauxhall Corsa – 23.101

Očito je da će do kraja godine biti velike borbe u Top 3, jer je i Vauxhall u velikom naletu sa novom generacijom Corse. S tim da će električna izvedba ovoh gradskog mališana dodatno pomoći u ovom obračunu za lidersku poziciju.

4. Volkswagen Golf – 21.825

Novi Golf ima velikih problema na početku karijere, pre svega sa softverom. No, čini se da ni to ne smeta previše kupcima. U dosadašnjem delu godine 21.825 potrošača u Velikoj Britaniji odlučili su se za Golfa. Ipak, pitanje je da li će nemački heč uspeti da ostvari prošlogodišnji uspeh kada je bio drugoplasirani po obimu prodaje na Ostrvu.

5. Nissan Qashqai – 17.777

Britanci vole domaće proizvode, to je dovoljno da se objasne mnoge stvari kada je reč o kupovini novih automobila. Nissanov model je ujedno i najprodavaniji SUV u ovoj državi.

6. Mercedes A klase – 17.648

Mercedesov kompaktni automobil stigao je u pravo vreme, i otkako je aktuelna generacija na tržištu beleži odličnu prodaju. Šta više, u Britaniji je toliko popularna, da joj peto mesto na ovoj prestižnoj listi beži za manje od 150 jedinica.

7. Mini – 15.146

Mini ove godine beleži mešovite rezultate. U junu je na Ostrvu prodato 3.400 vozila, da bi u prethodnom mesecu došlo do pada potražnje i isporuke 2.906 jedinice. Ipak, teško je da će do kraja godine napustiti „elitno društvo“ od deset najprodavanijih modela u matičnoj zemlji.

8. Volkswagen Polo – 13.046

Polo je prošle godine završio na devetoj poziciji najpopularnijih automobila u Velikoj Britaniji. Kakvi će rezultati biti do kraja godine je teško predvideti. Činjenica je da su u B segment stigli novi talentovani konkurenti, te je Polo u Britaniji ostvario nešto lošiji plasman u junu i julu, kada nije bio u Top 10.

9. Volkswagen Tiguan – 12.822

Tiguan je na odličnom devetom mestu pre svega zahvaljujući odličnom rezultatu iz prethodnog meseca kada je prodato 2.880 vozila. Volkswagenov model je ujedno i drugi najpopularniji SUV na Ostrvu.

10. Toyota Yaris – 12.676

Japanski mališan uspeo je da se održi na ovoj listi zbog fenomenalne prodaje u junu, kada je zbog nagomilanih narudžbina isporučeno 4.200 automobila, odnosno trećina od ukupnog broja prodatih jedinica u prvih sedam meseci ove godine. Ipak, očekuje se da prodaja Yarisa dodatno poraste u ostatku godine zbog dolaska nove generacije ovog modela.

AutoRepublika 

(553)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments