1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo slavi važne jubileje
Alfa Romeo slavi važne jubileje
23

Alfa Romeo slavi važne jubileje

340
23
Podelite sa prijateljima:

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je jedna od najsportskijih limuzina u svojoj kategoriji. Da bi uspela da se vrati korenima, italijanska firma se usredsredila na jedan od najprodavanijih modela na tržištu i pravi reper – BMW serije 3. Naravno, razvijena je i najsportskija verzija limuzine iz Aresea da bi se moćni M3 izazvao na megdan.

Giulia QV, koja se etablirala kao najviši predstavnik sportskog karaktera brenda, izabrana je da oda počast simbolu deteline sa četiri zelena lista, koja predstavlja vrhunske modele u kojima su performanse i senzacije više nego izuzetne. Mitski amblem slavi prvih sto godina života uz defile klasičnih Alfi a tu je i savremeni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 100th Anniversary. Oni će učestvovati na 41. izdanju Mille Miglia čime se takođe proslavlja decenija postojanja modela 4C i šezdeset godina od „rođenja“ AutoDelte.

Modeli 1900 Super Sprint, 2000 Sportiva i 1900 Sport Spider su izloženi u Muzeju nasleđa brenda sa znakom zmije u Areseu, i uskoro će izaći na italijanske puteve uz podršku ove brutalne verzije Giulije Quadrifoglio. Samo stotinu jedinica ove ograničene verzije biće proizvedeno sa posebnim detaljima kao što su retrovizori od ugljeničnih vlakana ili kočione čeljusti obojene u zlatno žutu boju.

U unutrašnjosti, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio 100th Anniversary takođe ima dekorativne detalje od ugljeničnih vlakana, sportski volan umotan u kožu i alkantaru sa crnim šavovima, isto kao i sportska sedišta, ali sa kontrastnim žutim šavovima.

Tamo gde ničeg novog nema jeste prostor ispod haube, jer ovaj model QV zadržava svoje specifikacije i karakteristike netaknutima, a koje obezbeđuje moćni 2,9-litarski biturbo V6 motor i njegovih 520 konjskih snaga, opremljen mehaničkim diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem koji optimizuje prenos obrtnog momenta motora.

Tri sportska automobila koja će učestvovati na 41. izdanju Mille Miglia su istinski perjanici italijanskog brenda, modeli koji su istinski željeni među alfistima i ljubitelja klasike. 1900 Sport Spider i 2000 Sportiva, oba proizvedena 1954. godine, su najekskluzivniji, pošto su napravljene samo po dve jedinice i obe potiču iz radionica italijanskog dizajnera Bertone.

Ovaj dvojac je delio zadnje vešanje, sa osovinom De Dion, i isti četvorocilindrični benzinski motor od 138 KS sa kojim su lako dostizali 220 km/h, što je bila veoma velika maksimalna brzina za to vreme. Takođe je i njihov petostepeni manuelni menjač bio zajednički. Jedina razlika između njih je karoserija, prvi je kabriolet a drugi kupe čija je karoserija od aluminijuma.

Treći, 1900C Super Sprint, proizveden je 1956. Smatran za „Gran Turismo“, takođe je bio kupe čiju je šasiju proizvodila milanska kompanija Touring, dok je karoserija delo Alfa Romea. Ispod karoserije je imao motor sličan prethodnom, sa dva litra zapremine i maksimalnom snagom od 115 „konja“. To je veoma drugačiji model od prethodna dva, pošto je proizvedeno skoro 300 jedinica.

AutoRepublika

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

23 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Njegova Visost

🇮🇹🥰💚

Lazar

U to ime ja sam prodao moju prekomorsku Mazdu i prešao na Alfa Romeo Stelvio Ti !

moron

Neko će reći da si „jedan đubar“ zamenio sa „drugim đubrem“ 😂😂😂

A, ja ću ti iskreno čestitati !!!

BB

M Mga nasjekao 😜

moron

Lazar očito nije pratio na času … 😊

Lazar

Vaistinu , đubar koji greje srce i dušu !
Uživao sam dok sam klincima kod dilera prevodio šale na račun Alfe !

moron

Kako god da i naknadno da sagledavam, saglasno urbanim bajkama teško da si automobil grdjega brenda mogao kupiti 😊

„Budi drug“, pa kada stigne „besna mašina“ i malo je upoznaš, podeli sa nama utiske. Verujem da će mnogi od nas to rado pročitati ( ja sigurno hoću ).

Unapred hvala od mene !

Lazar

Pa ja jesam napisao poduzi post o prvim utiscima ali nije objavljen , ne znam zasto .
Pisalo je da se ceka odobrenje administratora i posle toga je nestao …

Ali bice prilike pa cu napisati ponovo.

Zvezdan Božinović

Lazare dragi, pregledao sam elektronsku poštu, kao i komentare koji su objavljeni ili čekaju objavu, kao i one koji su „na otpadu“ ili „neprihvaćeni“. Nemam u evidenciji nikakav komentar o kom pričaš. Svakako mi je žao.
Ako se desi nešto slično, a već se žalio Hasan J4zzr na sličnu stvar, molim te piši, nije iz inata, ne znam zašto se to dešava.
zvezdan.bozinovic@autorepublika.com

Lazar

Sve ok , hvala na objasnjenju svakako !

Renault Terminator

Bude objavljen poslije nekog vremena…meni se to isto dešava ali uvijek komentar bude objavljen.

J4ZZ3R

Čestitam na kupovini Lazare.

Lazar

Hvala druže !

Laki

Srećno ti bilo junače!

Lazar

Hvala imenjače !

Njegova Visost

E sad si pravi čovjek! Nek ti je berićetan Stelvio i očekujem test!

Izmenjeno 10 meseci pre od strane Njegova Visost
Lazar

I čovek i švaler ! Hvala !

Renault Terminator

Tolike decenije i opet ne znaju da naprave auto.Žešća kršina je u pitanju.Ovo može se Korejskim smećem da se poredi,sa Bembarom nema šanse.Bembara je za ovo pojam kvaliteta,performansi i inženjeringa.Alfa jedino što ima je spoljna ljepota koja joj se stvarno ne može osporiti,izgleda extra.Ali sve ostalo je đubar,brend za izbjegavanje u širokom luku,što ogromna većina kupaca i radi.

Lazar

BMW je svakako bolji , barem ja Alfu ni ne poredim sa BMW-om.
BMW ima paletu modela i motora na zavidnom nivou , što Alfa tek treba da postigne ako i kad i postigne .

Ali to sve ne znači da Alfa nema svoje mesto u mnogim srcima vozača širom sveta.

Glede perfomansi nisam baš siguran da nisu tu negde ali meni iskreno to i nije važno , ja se neću trkati na stazi , meni je sasvim dovoljno da malo uživam kad dodam gas u krivini a auto se lepi za asfalt.

Renault Terminator

Ja ovo po Alfi,ne po tebi🙂.Ti kao i ja i svi ovde na AR za svoj novac kupujemo ono što mislimo da je najbolje za nas.Ovo je čisto šta mislim o dotičnom brendu😉.

Lazar

Naravno , sloboda misljenja i izrazavanja !

Cuore sportivo

Lazare bmw ne može nikako ama bas nikako biti bolji, pogotovo njihovi krosoveri, a ovog idiota terminatora bi ja …. Vozim lagunu, ovaj m mi mora gaditi reno

'79 DeVille

Mogu oni da slave sta god i kada pozele, a ulje kaplje li kaplje…