1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan okončao proizvodnju u Španiji
Nissan okončao proizvodnju u Španiji
0

Nissan okončao proizvodnju u Španiji

315
0
Podelite sa prijateljima:

Fabrika japanske marke u Barseloni zvanično se zatvara. 

Nissanov pogon u prestonici Katalonije bio je jedan od stubova tog brenda na evropskom tlu. No, promene u Nissanu dovele su i do manjih ambicija na Starom kontinentu, te će fabrika u Barseloni morati da dobije novog vlasnika.

Poslednji proizveden automobil u ovom pogonu jeste Nissan Navara, model koji je ujedno i obeležio rad te fabrike u poslednjih petnaestak godina. Osim Navare, sa proizvodnih traka pokraj Mediterana silazili su i srodni modeli Renault Alaskan i Mercedes X klase. Pored njih, u Barseloni se montirao i električni e-NV200.

Sa obustavom proizvodnje u španskom gradu dolazi i kraj karijere Navare u Evropi. Nissan nema nameru da uvozi novu generaciju ovog pikapa na ovdašnje tržište.

Šta će biti sa fabrikom za sada je misterija… Great Wall je bio izuzetno zainteresovan za kupovinu te lokacije, ali na kraju nije došlo do dogovora sa Nissanom. Španski mediji pišu da je interesovanje pokazalo još nekoliko automobilskih brendova iz Kine, ali da rešenje za ovu fabriku i dalje nije na vidiku.

AutoRepublika 

(315)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments