1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Toyota C-HR će biti zvanično predstavljena krajem juna
Nova Toyota C-HR će biti zvanično predstavljena krajem juna
4

Nova Toyota C-HR će biti zvanično predstavljena krajem juna

199
4
Podelite sa prijateljima:

Toyota C-HR je avangardni krosover koji je stekao značajno uporište otkako je lansiran na evropsko tržište početkom 2017. godine. Tri godine ranije, japanska firma je predstavila različite konceptne automobile koji su osvajali širu javnost, kako na Starom kontinentu, tako i u zemlji izlazećeg sunca.

Druga generacija Toyote C-HR je više nego spremna za svoj evropsi debi. Kompanija je već najavila da će kompaktni SUV biti zvanično predstavljen 26. juna. Evropska divizija brenda ne želi više da čeka da otkrije novu verziju modela jer aktuelni već pokazuje godine.

Toyotin cilj je da novi C-HR bude spreman za lansiranje na tržište sredinom jeseni, uz isporuku prvih jedinica pre kraja godine. Za japanski model druge generacije, koji je u potpunosti razvijen u Evropi, iskorišćene su prednosti odbačenih konceptnih automobila serije bZ koje je Toyota pripremila za svoju ponudu električnih automobila.

Toyota je odlučila da nastavi sa formulom koja je savršeno funkcionisala, krosover sa veoma malim dimenzijama koji praktično prati trendove, ali ih i postavlja. Prednji deo prati estetsku liniju Priusa sa finim farovima raspoređenim u obliku bumeranga zajedno sa velikom rešetkom koja zauzima branik i bočnom stranom i zadnjim delom sa dizajnom koji naginje kupeima.

Nova Toyota C-HR posvećena je elektrifikaciji. Asortiman će imati isključivo hibridne i plug-in hibridne verzije (HEV i PHEV), a potonji je opremljen istim pogonskim sklopom koji je i u novoj Toyoti Prius, tako da će C-HR preći barijeru od 200 KS. Dodaćemo i to da nudi dobru autonomiju u električnom režimu od približno 100 kilometara.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

A, hoće li novi CHR i kao novi Prius, imati i i-cocpit?
Zahvaljući novom Priusu, Pežo već sada, jedva deceniju od lansiranja i-cocpita, može sa ponosom da kaže da ih autoindustrija uveliko prati kopirajući njihova ingeniozna ergonomska rešenja …

J4ZZ3R

Toyota izbija tvoj adut iz rukava „ako je i-cockpit tako dobar zašto ih niko ne kopira“ 🙂
Ne kopira ih neko ili bilo ko već najvredniji brend ma svetu 🙂

moron

Te tvoje prve rečenice sam svestan od dana kada je lansiran novi Prius i od tada se nekako osećamo „razoružano“ i jadno u svojim višegodišnjim kritikama pežoa na tu temu.
A ta tvoja druga rečenica najbolje govori koliko je Pežo zapravo bio u pravu sa onim što je lansirao još (mislim) davne 2012.
😊

M M

Najbolje bi bilo da ne bude novog modela CHR