1. Home
  2. Vesti
  3. Uskoro u ponudi osveženi Dodge Durango
Uskoro u ponudi osveženi Dodge Durango
0

Uskoro u ponudi osveženi Dodge Durango

161
0
Podelite sa prijateljima:

Sadašnja generacija Dodgovog teretnjaka Durango je, doduše uz minimane izmene, na tržištu još od 2011. godine. Pa ipak, Durango i dalje odoleva vremenu. Prošle godine je isporučeno 67.599 jedinica u Sjedinjenim Američkim Državama, što je gotovo identična cifra onoj kada se tek pojavio u prodaji. U prevodu, Durango deluje moderno i verovatno mu i nisu potrebne veće izmene. To zna i sama Fiat-Chrysler korporacija pa je za 2021. godinu spremnila samo minimalne izmene za većinsku ponudu.

Kao i ranije, ponuda će startovati sa 3,6-litarskim motorom, ali će sada biti ponuđen model poznat kao eTorque, što je oznaka kompanije za hibride gde električni agregat pripomaže benzincu. Fiat-Chrysler već ima takav motor u modelima Ram 1500 i Jeep Wrangler, gde razvija 285 konjskih snaga, ali se pretpostavlja da će cifra biti bliža onoj od 300 „grla“ u Durangu. Tu je zatim i nova generacija Hemi motora s osam cilindara. Onaj manji zapremine 5,7 litara, će razvijati 395 konjskih snaga, a veći od 6,4 litre oko 475 „grla“.


Dok bi u prošlosti tu bio kraj, kako prenosi Mopar Insiders ponuda za 2021. godinu će biti proširena i Hellcat modelom. Ovaj agregat zapremine 6,2 litre razvija 707 konjskih snaga zahvaljujući kompresoru, a sva ta enormna sila se prenosi na sva četiri točka preko osmostepenog automatskog menjača.

Takav paket je već dostupan na mehaničkom bliznacu Jeepu Grand Cherokiju, ali Durango pruža i treći red sedišta čime je teži i verovatno sporiji. Grand Cherokee Trackhawk je u stanju da dostigne maksimalnu brzinu od 290 km/h, što ga čini jednim od najbržih serijskih terenaca na svetu, pa će Durango Hellcat sigurno biti nešto sporiji. Za razliku od blizanca iz Jeepa, Dodgeov model neće nuditi dizel opciju.


Prema onome što vidimo na špijunskim slikama modela na testiranju, a koje ovih dana kruže internetom, dizajnerske izmene će biti minimalne pa će se američki proizvođač vozila verovatno koncentrisati na unapređenje voznih karakteristika i poboljšanje parametara udobnosti i završne izrade.

Takav model bi trebalo da debituje do kraja godine dok će serijska proizvodnja „preko bare“, startovati početkom naredne godine.

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments