1. Home
  2. Prezentacije
  3. Restilizovan i rebrendiran krosover KG Mobility Tivoli
Restilizovan i rebrendiran krosover KG Mobility Tivoli
0

Restilizovan i rebrendiran krosover KG Mobility Tivoli

188
0
Podelite sa prijateljima:

Bivši SsangYong, koji je kao kompanija nedavno dobio novog vlasnika i koji je preimenovan u KG Mobility, već je najavio postepenu tranziciju ka električnom pogonu. Ali, dok se vozila iz te kategorije ne razviju, postojeći modeli pokretani motorima s unutrašnjim sagorevanjem ostaju aktuelni i na proizvodnim linijama.

Većina njih se proizvodi već duže vreme i ostaju tražena roba, pa su u upravi firme rešili da sprovedu zahvat restilizacije na tim vozilima. Revidiran je model Rexton, što se zbilo pre nekih mesec dana, a evo sada i najmanjeg SUV-a iz palete, onog po imenu Tivoli, a koji je prošao kroz proces modernizacije.

Ovaj konkretan model je debitovao još 2015. godine, pa je ovaj aktuelni tretman zatezanja bora, zapravo već treći tokom proizvodnog života krosovera. Međutim, opet nije bilo dubinskih izmena, pa tako nisu inovirane upotrebljena tehnologija rasvete, a ni paneli školjke. Nov je samo prednji branik kao i rešetka hladnjaka. Zadnji odbojnik je istovetan, ali je u međuvremenu uvedena nova donja sekcija koja je lišena središnjeg svetla za maglu.

Ako je iz nekog razloga osveženi Rexton zadržao stari amblem SsangYonga, onda da kažemo da je isti nestao s modela Tivoli. Međutim, novog grba nema, mali SUV je sada bez „porodičnog znamenja i bez obeležja pripadnosti bilo kom plemenu“, a jedino što se u tom smislu može videti na školjki jeste sitno ispisano ime KG Mobilty.

Levo verzija pre, desno posle osvežavanja

Nove stvari u kabini su takođe malobrojne. Tivoli je dobio panel za kontrolu rada uređaja za klimatizaciju s tasterima osetljivim na dodir, plus je tu okvir cele centralne konzole koji je redizajniran, uostalom isto kao i otvori za ventilaciju. Raspoloživim su učinjeni i novi trimovi, uključujući i dvobojne.

Predmet osavremenjavanja je bio i multimedijani sistem, s tim da se to ne može zaključiti po gabaritima ekrana, ostao je na nivou dijagonale od 8,0 ili 9,2 inča, zavisno već od odabrane konfiguracije. Kazaljke su analognog tipa s jednobojnim prikazom, a mogu biti i virtuelne na ekranu od 10,25 cola.

Krosover po imenu KG Mobility Tivoli je ostao bez turbodizela s indeksom 1.6 e-XDi (136 konjskih snaga), iako će biti izvožen još neko vreme. Kao zamena, u neku ruku doduše, dolazi atmosferski benzinac sa 126 konjskih snaga iz jedinice zapremine 1,6 litara, je vraćen u paletu, a on je bio korišćen do 2019. godine. Od tada ga nije bilo u ponudi. Na kraju, zadržan je turbobenzinac 1.5 T-GDI. Taj ima 163 „konjića“.

Sva vozila se u Koreji nude s automatskom transmisijom marke Aisin, a ona poseduje šest stepeni prenosa. Izvozni primeci mogu imati i ručni menjač. Većina četvorotočkaša će nuditi samo prednji pogon i polukrutu zadnju osovinu. One modifikacije koje iz fabrike izlegnu sa sistemom prenosa snage na sva četiri točka, posedovaće i multilink ogibljenje nazad. Sve je to opcioni paket koji se doplaćuje uz turbo mašine.

Istovremeno, predmet poboljšanja je bio produženi KG Mobility Tivoli Air (na nekim tržišnim destinacijama van Koreje nazivan i kao Tivoli XLV). Ova verzioja poseduje standardni međuosovinski razmak od 2.600milimetara, ali zahvaljujući izduženom zadnjem prepustu, ukupna dužina je uvećana sa 4.225 mm na 4.480 mm. Dodatno, celokupni prirast dužine je otpao na prtljažnik, pa putnici nisu profitirali u smislu ličnog komfora, ali će očito moći više stvari da ponesu sa sobom.

Levo je bazični Tivoli, a desno Tivoli Air

Modeli s oznakama Tivoli Aira dobijaju isti set unapređenih karakteristika kao i oni koji su iz ogranka porodice Tivoli. Ipak, skrećemo pažnju na jednu interesantnu osobenost. Na petim vratima se sada nalazi originalni logo s krilima i natpisom „Air“, očito smišljenim konkretno za ovaj krosover.

Dugački Tivoli se nudi jedino s turbobenzincem označenim sa 1.5 T-GDI (163 KS), automatskim menjačem i prednjim pogonom.

Restilizovani KG Mobility Tivoli, tačnije svi izdanci te familije, već mogu biti poručeni u domovini. Cene kreću od 14,2 hiljade američkih dolara, dok se za verziju s izdašnijim prtljažnikom traži minimum 17,3 hiljada zelembaća.

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments