1. Home
  2. Prezentacije
  3. Serijski iCar 03 debitovao
Serijski iCar 03 debitovao
6

Serijski iCar 03 debitovao

259
6
Podelite sa prijateljima:

Chery je novu sestrinsku marku po imenu iCar predstavio na aprilskom Salonu automobila u Šangaju. Prvi model novog brenda je kompaktni električni SUV nazvan iCar 03, i u konceptnom obliku je izložen na istom mestu i u isto vreme. Sada imamo priliku da izvestimo o debiju verzije namenjene masovnoj proizvodnji. Ono što se vidi već na prvu loptu jeste to da se serijska verzija ne razlikuje od izložbenog prototipa ni najmanje.

Govorimo o eksterijeru vozila!

Čak su i prednje i zadnje svetlosne grupacije stilizovane u duhu amblema marke, i kao takve su i prikazane na prototipu iz aprila. Uzgred budi rečeno, Čao Ksuje, glavni dizajner na Akademiji umetnosti iz Gvangžua i čovek koji se potpisao kao autor maskota za Zimsku Olimpijadu iz 2022. godine, bio je čovek i koji je osmislio logotip izveden u stilu slova „i“.

Zanimljivo je primetiti i da je na peta vrata, uz pomoć šarki pričvršćena dodatna kutija, jer će prtljažnik, po svemu sudeći, biti veoma mali.

Kada se pogledaju gabariti kineskog novajlije, da se zaključiti da je uporediv s ruskom Ladom Nivom u verziji s petoro vrata. Ovaj krosover je dug 4.200 milimetara, dok mu je razmak između osovina na nivou od 2.700 mm. Sav ćoškast krosover iCar 03, je ipak osetno duži od ruske legende i meri 1.830 mm, dok je visinska kota na 1.700 mm.

Školjka je izrađena od čelika i aluminijuma, a onaj ko doplati može dobiti panoramski krovni otvor s kliznom sekcijom. Sistem oslanjanja napred i nazad je nezavisan, dok felne pružaju prečnik od čak 19 inča. Možda malo previše za vozilo koje je kraće od Volkswagenovog Golfa.

„Ajkarov“ enterijer je dekorisan u tipičnom savremenom stilu i skoro da je u celosti lišen analognih tastera. Čak su i kraci obruča volana prepuni senzora i sličnih drangulija. Ipak, aktuelno je i par osobenosti

Tako na primer, instalirana su dugmad osetljiva na pritisak i njima se upravlja radom uređaja za klimatizaciju. Zvuk muzičkog uređaja se utišava ili pojačava analognim tasterom, a isto važi i za pozadinsku rasvetu čeonog panela, što je sve ugrađeno ispred saputnika. Daljinskim putem je moguće povezati multimedijalni sistem vozila s pametnim telefonom, a omogućeno je i da se tim istim telefonom može pratiti emitovan snimak načinjen bilo kojom kamerom integrisanom u vozilo. Čemu to – ne znamo.

Avaj, i dalje nema pojedinosti o mehaničkim rešenjima. Jedino što je znano je to da je iCar 03 automobil s pogonom na sve točkove. To je postignuto zahvaljujući montaži dueta električnih motora čija je snaga uporediva s dvoipolitarskim turbobenzincem.. Ukupno je deset režima rada vozačke eleektronike. Biraju se kristalnim rotacionim tasterom koji je aktuelan u kabini. Vozilo nudi i drugi nivo autonomije.

Početak masovne proizvodnje mačo noviteta je zakazan za oktobar ove godine. Neposredno pre toga bi trebalo da spoznamo i ostale, za sada misteriozne tehničke specifikacije. Početna cena će biti na nivou od oko 21 hiljade američkih dolara.

AutoRepublika

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Dobra kocka 👍
Dobar Ikar, još da mu je vosak da zalijepi krila, moga bi i da leti, ali ne visoko 😜

Mislim da će se Matiji svidjeti, ako ništa drugo ono ime podsjeća da dane slave u Ikarusu 😀. I cijena je dopadljiva (naravno, pitanje je gdje je ta cijena)

Ono što mu se neće dopasti su džidža midže koje dokazuju da taj auto noje terenac već opet ušminkani SUV

moron

„Dobra kocka 👍“ ?

Eno, stavili mu pozadi i kockasti rezervni točak 😊

Šteta što mu je onaj centralni tablet onako malen … Da je barem 5 inča veći …

I da je ispod haube neki SUS 😊

Matija

Sto god sam dalje ciitao i gledao bio sam sve pazljiviji jer je Auto sve vise okupirao moju paznju! Veoma je karakteran i coskast 🙂 , moze se predpostaviti da je veoma prostran i pored kompaktnih dimenzija. Dizajn je veoma originalen i ako je Defender bio njegov uzor! Veliki tockovi odgovaraju njegovom karakteru. Kombinacija Mesinga, hroma i crnog laka u Enterijeru je uspela. Cena je takodje atraktivno „Kompaktna“.

Matija

Koffer na karoseriji – to je jos jedna Dejanova i moja ideja koju smo prikazali na Microlino off Road. Mi smo imali dva kofera sa strane (u Microlino se ulazi spreda!) koji su dizajnirani u obliku kanistera!

Zoca

Draga ,smanjio sam Defender-a.

BB

Ako, dragi, bitno je da si cijenu smanjio…
😜